Teknologisk Institut står bag et nyt udviklingscenter, der vil hjælpe danske virksomheder med test af integrerede energiteknologier som batterier, elbilsladestandere, varmepumper og solceller. Initiativet skal sikre danske virksomheder bedre konkurrenceevne og hurtigere vej til et globalt marked.

Det nye udviklingscenter er støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og GreenLab ordningen under EUDP fra 2019 – 2020. I udviklingscentret kan danske virksomheder teste, demonstrere og færdigudvikle produkter og teknologier til et fleksibelt energisystem.

– Vi ønsker at sikre en forbedret konkurrenceevne for virksomheder, som arbejder med fremtidens energisystem. Derfor tilbyder vi i udviklingscenteret hjælp til udvikling, test og demonstration af intelligente komponenter og integrerede systemer f.eks. batterier, elbilsladning, varmepumper, termiske lagre og distributionssystemer, siger centerchef Frank Elefsen, Teknologisk Institut.

Danske virksomheder i front

Ifølge Frank Elefsen er målet i Energiaftalen fra 2018, at 55 % af det samlede energiforbrug i 2030 skal bestå af vedvarende energi. Vi eksporterer årligt energiteknologi og -services for 84 mia. kr. Hvis vi skal bevare og udbygge denne eksport, er det vigtigt at danske virksomheder er i front med de nyeste teknologiske løsninger til fremtidens integrerede energisystem, siger han.

Læs hele pressemeddelelsen her