viden

Verdensmester i Viden

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) inviterer til en konference, hvor du kan høre, hvorfor Danmark ser ud til at være i den internationale top, når det gælder både forskning og innovation.

Dansk forskning i top, men hvorfor?

Dansk forskning er i den internationale top, når det gælder både produktivitet og gennemslagskraft. Danmark ligger tilmed på en 3. plads i EU i en samlet excellence-indikator, der samler data for andel i højtciterede videnskabelige artikler, antal patentansøgninger, universitetsrangliste (CWTS Leiden Ranking) og antal ERC-bevillinger.

Der er altså meget der tyder på, at forskningen i Danmark er af høj kvalitet. Men hvad er årsagerne til dette? Og hvad er det for grundlæggende rammebetingelser for dansk forskning, der er nødvendige at fastholde og forbedre i fremtiden?

Plads til forbedring på innovationsområdet

Med hensyn til innovation, ser det ved første øjekast også rigtig godt ud, når vi sammenligner Danmark med det øvrige EU. På Innovation Union Scoreboard indtager Danmark i 2014 en 2. plads efter Sverige. I EU’s Innovation Output Indicator finder vi Danmark på en 6. plads (2012-tal) blandt EU landene.

Danmarks placering på EU’s Innovation Output Indicator viser, at Danmark klarer sig rigtig godt på visse indikatorer for innovation og lidt mindre godt på andre. Og sammenligning i global skala indikerer også, at der er plads til forbedring. Så på hvilke områder er Danmark godt med? På hvilke områder halter det? Og hvilke grundlæggende rammebetingelser for dansk innovation er nødvendige at forbedre i fremtiden?

Konferencen bruges som led i en videre proces

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd arbejder på et projekt om de ovenstående spørgsmål. Konferencen har til formål at involvere et bredt spektrum af interessenter og aktører i det forsknings- og innovationspolitiske landskab i dette arbejde. Konferencen er et led i at komme lidt tættere på nogle plausible svar, kan det være et væsentligt videngrundlag for indretningen af fremtidens forsknings- og innovationssystem.

Praktiske oplysninger

Det er gratis at deltage (først til mølle), men tilmelding er nødvendig. Tilmeldingfristen er 1. maj, men send en mail, hvis fristen er overskredet, og du ønsker at deltage. Konferencen finder sted den 11. maj 2015 fra kl. 13:00 til 17:00 om Eigtveds Pakhus, Sal III, Asiatisk plads 2 G, 1448 København K.

Læs mere

Tilmeld dig her