Foodture Lab

Træning til kokke-VM i Foodture Lab

Den 27. og 28. januar 2015 afholdes Bocuse d’Or, det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Den danske kok Kenneth Hansen, som finpudser sin teknik i AgroTechs Foodture Lab, sigter efter guldet.

”Efter at have vundet sølv til den europæiske kvalifikation, siger det sig selv, at vi har virkeligt gode muligheder for at vinde. Og det er da også ambitionen,” fortæller Kenneth Hansen, som til daglig er køkkenchef ved Svinkløv Badehotel.

Konkurrencefordel med Foodture Lab

Træningen op til Bocuse d’Or har allerede stået på i flere måneder, og det hele foregår i køkkenet Foodture Lab i Agro Food Park. AgroTech har indrettet en eksakt kopi af køkkenet, hvor Kenneth skal dyste i januar sammen med sin assistent Kasper Christensen. Alt fra kogeplader til gryder og skraldespande er placeret præcist som under konkurrencen i Lyon.

”Det giver os en kæmpe fordel, at vi kan træne under de helt rigtige forhold,” forklarer Kenneth. ”Under konkurrencen er vi under et kæmpe tidspres, og der er så meget larm, at det er umuligt at tale sammen. Derfor betyder det utroligt meget, at vi kan øve arbejdsgange og rutiner inden konkurrencen.”

Overdommer fra AgroTech

Danmark får også en helt særlig plads i dommerpanelet. Seniorkonsulent ved AgroTech, Per Mandrup skal nemlig stå i spidsen for de 55 dommere i konkurrencen sammen med Otto Wiebel fra Singapore. Per Mandrup er en af de mest respekterede navne inden for gastronomi i hele verden, og til konkurrencen skal han sikre, at der bliver dømt korrekt. Til daglig er Per Mandrup tilknyttet Foodture Lab hos AgroTech i Aarhus, hvor han udvikler opskrifter og fødevareprodukter til industrien.

Læs mere hos AgroTech