Teknologisk Institut lancerer netværk omkring fødevareallergener

I samarbejde med Food Diagnostics ApS har Teknologisk Institut lanceret et nyt netværk, kaldet Netværk Omkring FødevareAllergener – NOFA. Hensigten er, at dele relevant viden om fødevareallergener med virksomheder, så de kan optimere deres indsats på området og sikkerheden af deres fødevarer.

Netværket omkring fødevareallergener er opstået ud fra et behov for bl.a. at mindske tilbagetrækninger af produkter, som følge af forkert håndtering og mærkning af fødevareallergener. I 2015 skyldtes hele 15 % af alle tilbagetrækninger af fødevarer alene fejlagtig deklaration af allergener – tilbagetrækninger, som kunne være undgået. Det overskyggende mål med netværket er derfor, at virksomheder skal have bedre værktøjer og større viden på området, så antallet af denne type sager kan minimeres og fødevarer gøres mere sikre. Dette vil være til stor nytte for både den enkelte virksomhed og den generelle danske fødevaresikkerhed.

Inger Olesen, som er konsulent ved Teknologisk Institut og står i spidsen for netværket, opsummerer behovet for NOFA på følgende vis;

”Vi ser et stigende behov for viden om, hvordan man håndterer allergener korrekt. Hvordan analyserer man for allergener, hvilke risici er der, og hvilken betydning har lovgivningen på området? Det er blot nogle af de spørgsmål, man står med som virksomhed, og derfor lancerer vi dette netværk nu.”

Vidensdeling, rådgivning og workshops.

Netværket henvender sig særligt til virksomheder, der håndterer opgaver vedrørende fødevareallergener, fødevareallergi og/eller intolerance. Hermed kan netværket være relevant for virksomheder og personale, der samarbejder med en fødevareproducent, et storkøkken eller en cateringvirksomhed i det daglige.

NOFA vil kunne tilbyde medlemsvirksomheder 2 årlige møder. Her vil eksperter på området dele ud af deres viden, ligesom møderne vil byde på analyser, debat og ikke mindst behandlinger af opdateringer af lovgivning. Særligt lovgivningen på området kan da også være en stor udfordring, der er svær at gribe an for den enkelte virksomhed, grundet deres unikke behov.

Tilbuddene stopper dog ikke her, da medlemsvirksomheder sideløbende vil få tilbud om rådgivning, træning i håndtering af allergener samt mulighed for at deltage i workshops.

Har du og din virksomhed interesse i at blive en del af netværket kan man for 5.500 DKK/år ex. moms få adgang for to personer, som til dagligt beskæftiger sig med fødevareallergener, fødevareallergi og/eller intolerance. Ønsker man at høre nærmere er man også velkommen til at komme forbi NOFA på FoodTech messen i Herning den 1.-3. november 2016 fra kl. 11.00-12.00 i hal M, mødelokale M21-22.

Læs mere om NOFA her