teknologi-festival

Teknologisk Institut hovednavn på ny teknologi-festival

Da Made Festivalen åbnede dørene for første gang mandag d. 25. august var det ikke med musikere, men derimod med ingeniører som hovednavne. Hovedattraktionen var maker-kultur og teknologi. En af eksperterne på den ny teknologi-festival var Thomas Tromholt fra Teknologisk Institut. Opgaven var at gøre teknologi tilgængelig for almindelige borgere med skabertrang.  

Musikken er skiftet ud med teknologi

”Made” er en ny festival for kunst, håndværk og teknologi, der udfolder sig d. 25. – 30. august på Musicon i Roskilde. Til daglig indeholder bydelens industrihaller forskellige fritidsaktiviteter og kulturelle erhverv, her i blandt Orange Innovation (Roskilde Festivals innovationsenhed), der også står bag den nye Made Festival.

Made er inspireret af Fablab og maker-bevægelsen, der lige nu buldrer frem i verden, og med årets festival for alvor også er kommet til Danmark. Her hyldes trangen til at skabe noget selv og ord skubbes i baggrunden – her er det hænderne, der taler. Derfor er den vanlige musik også skiftet ud med droner, 3D-printere, laserskærere, gadgets, værksteder for træ og metal, repair cafeer og meget mere. Festivalgængerne er teknologi – og byggeglade personer, og på scenen – der står ingeniøren, der skal gøre teknologi tilgængelig for det skaberlystne publikum.

Thomas Tromholt fra Center for Nano – og Mikroteknologi på Teknologisk Institut kickstartede festivalen med en workshop om Arduino. Arduino kan bedst beksrives som en platform af hardware og software, der kan bruges til at lave prototype-elektronik ud fra:

“Det er en form for minicomputer, som gør det muligt at interagerer med den fysiske omverden gennem sensorer, lys og lyd. Forestil dig foreksempel en controller, der kan styre din kaffemaskine eller få din plante til at sende dig en twitterbesked, når den mangler vand,” forklarer Thomas.

Du kan også opleve 25 minutters dækning af eventen på P1’s harddisken (fra 7. minut) – P1 harddisken

Produktion i Danmark

Thomas Tromholts workshop om Arduino er en del af Teknologisk Instituts arbejde med at styrke den danske produktivitet på projektet Produktion i Danmark.

Du kan læse mere om projektet og dets andre initiativer her.