Kokke-VM

Stjernekok træner til kokke-VM hos AgroTech

Den unge kok, Kenneth Hansen, vil være med i Bocuse d’Or og bruger derfor det avancerede Foodture Lab hvor han kan bruge sin kreativitet samt blive mere bæredygtig.

Kokke-VM, den verdenskendte Bocuse d’Or, har finale i Lyon hvert andet år og for at komme dertil, skal man først igennem nåleøjet ved Europamesterskaberne, der i år holdes i Stockholm i maj. Den unge kok, Kenneth Hansen, der sidste år vandt den danske udtagelseskonkurrence, vil af sted til maj og har derfor valgt at henlægge al sin træning hos AgroTech.

Et miljø præget af viden om råvarer, kreativitet og innovation

For at være med, kræves der måneders hård træning som ved enhver anden eliteudøvelse. Hos AgroTech i Skejby har Kenneth fået stillet det avancerede Foodture Lab til rådighed. Han valgte Foodture Lab af flere grunde:

”Dels er faciliteterne helt i top, og der er masser af plads. Jeg har fået mulighed for at indrette en del af stedet til en tro kopi af det køkken, hvor finalen skal foregå, og jeg træner i et miljø, der er præget af mad, viden om råvarer, kreativitet og innovation”, siger Kenneth Hansen.

Bæredygtighed er vigtig til kokke-VM

At lave mad er også forbundet med at udnytte ressourcer så ansvarligt som muligt. Derfor vil der ved bedømmelsen også indgå, hvor bæredygtigt kokken arbejder i forhold til både råvarer og til madspild. Derfor er AgroTechs kompetencer om beregning af fødevarers klimabelastning samt om reduktion af madspild vigtige ifølge Kenneth Hansen.

Læs mere.