Horizon 2020 opslag

Se de nye Horizon 2020 opslag

De nye Horizon 2020 opslag for 2016 og 2017 er nu offentliggjort af Europa-Kommissionen. De nye opslag rummer emner inden for syv samfundsmæssige udfordringer og der er afsat penge til nye visionære idéer, industrielt lederskab, projekter drevet af små og mellemstore virksomheder.

Du kan finde alle opslag på Horizon 2020s hjemmeside. Opslagene omhandler samfundsudfordringer inden for: Sundhed, bioøkonomi, energi, transport, klima, rummelige samfund, sikre samfund. Desuden er særlige opslag dedikeret til fx industrielt lederskab, udvikling af fremtidige og nye teknologier (FET), SMV-instrument og forskermobilitet.

Horzion 2020 opslag kan søges af offentlige og private

Opslagene er relevante for offentlige såvel som private ansøgere heriblandt universiteter, SMV’er, NGO’ere mv. Opslagene er samlet efter emne i to-årige arbejdsprogrammer. Det vil sige, at nogle opslag har ansøgningsfrist i 2016 og andre i 2017.

De første ansøgningsfrister ligger allerede i januar 2016, derfor åbner Europa-Kommissionen mange af opslagene samtidig med, at de bliver offentliggjort. Opslag fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har dog allerede været åbnet siden juli 2015.

Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristerne varierer fra opslag til opslag, men de første ansøgningsfrister ligger i januar 2016. Det er derfor en god idé at kigge på arbejdsprogrammerne snart, hvis du overvejer at søge Horizon 2020 i 2016. Husk altid at læse dit opslag grundigt for at være sikker på, hvornår ansøgningsfristen ligger.

Læs mere om Horizon 2020