fødevareerhverv

Samarbejde om vækst i Region Sjællands fødevareerhverv

AgroTech og Region Sjælland går sammen i projekt om at skabe vækst i Region Sjællands fødevareerhverv.  I de tre år projektet varer, er der en forventning om en omsætningsvækst på op til 8 mio. kroner – ligesom der på længere sigt vil være skabt flere regionale arbejdspladser.

Ideen med projektet er at geare regionale fødevareproducenter til at kunne levere ind til det store offentlige marked indenfor de lovgivningsmæssige rammer. Projektet koncentrerer sig om offentlige storkøkkener, men modellen og erfaringerne vil også være relevante for afsætning til private og kommunale storkøkkener, hvorefter potentialet kan være endnu større.

AgroTech er specialiseret i rådgivning og forretningsudvikling

Regionen har valgt AgroTech som projektleder, da virksomheden er specialiseret i rådgivning og forretningsudvikling i fødevareerhvervet. En af de første opgaver bliver at rekruttere op til 10 virksomheder, der vil spille med på denne bane og dermed vil deltage i projektet.

”Vi samarbejder med mange regionale fødevarevirksomheder, og vi oplever en stor interesse for alle initiativer, der kan hjælpe dem med at få afsat deres produkter til nye markeder”, siger projektleder Anette Gravgaard fra AgroTech og fortsætter:

”Det at handle med det offentlige kan være en stor mundfuld, hvis man ikke har prøvet det før i større omfang. Vi kan rådgive virksomhederne, så de bliver udbudsparate og kan imødekomme kravene fra storkøkkener og grossister”, siger Anette Gravgaard.

Læs mere her