rumeventyr

Rumeventyr fortsætter for FORCE

Det Europæiske Rumagentur, ESA, har besluttet, at FORCE Technologys raketdysedesign skal anvendes til at løfte den kommende Ariane 6-raket. Første opsendelse forventes at finde sted i 2019.

ESAs beslutning om at igangsætte udviklingen af en ny løfteraket, der skal erstatte den nuværende Ariane 5, indebærer, at en ny raket med navnet Ariane 6 skal produceres. Sidste gang Europa tog en lignende beslutning var i 1988.

Kvalitetsstempel på raketdysedesign

Den nye Ariane-raket skal udstyres med en ny raketdyse på hovedmotoren.

”Det er noget af et kvalitetsstempel vi har fået af ESA. Det viser, at vores raketdysedesign har vundet anerkendelse og vurderes som det bedste på markedet og at vi er i stand til at leve op til de strenge krav, der er til kvalitet i branchen”, siger Thomas Aaboe Jensen, Afdelingschef, FORCE Technology.

Ariane 6-raketten vil sætte endnu højere standarder for øget fremdrift, driftssikkerhed og fleksibilitet samt reduceret gennemløbstid og produktionsomkostninger.

FORCE Technologys rumeventyr

FORCE Technologys rumeventyr startede i 1996 og lige siden har GTS-instituttet været involveret i udviklingen af Ariane-raketternes hovedmotor. De har udviklet et banebrydende dysedesign og er lykkedes med at forbedre procesgentageligheden og robustheden ved at implementere flere automatiske kontrolsystemer i produktionen og kvalitetskontrollen af dyserne.

Læs mere.