GTS-nettet

Performanceregnskab for GTS: Fuld fart på de internationale aktiviteter

I de sidste fem år har der været en stigning i GTS-nettets salg til internationale kunder på 33 %. Hvordan det bliver til gavn for dansk erhvervsliv, er en af de ting, du kan læse om i ”Performanceregnskab for GTS-net 2015”, som netop er udkommet.

GTS-nettet kom tilfredsstillende ud af 2014. Set henover de sidste fem år har der overordnet set været en stabil udvikling i GTS-nettet, hvor en stigning i den udenlandske, kommercielle omsætning betyder, at GTS-nettet har kunnet fastholde et højt aktivitetsniveau.

Om regnskabet

I regnskabet får du en introduktion til GTS-nettet, og den rolle de ni GTS-institutter spiller i samfundets indsats for at skabe konkurrencedygtige danske virksomheder. Du får en status på udviklingen i GTS-nettets centrale nøgletal og aktiviteter samt en beskrivelse af, hvordan udviklingen har været i GTS-nettet.

I teksten er der desuden en række konkrete eksempler fra GTS-institutterne, som illustrerer, hvordan GTS-nettet bidrager til at skabe innovation i danske virksomheder. Læs bl.a. om:

  • Hvordan den lille danske virksomhed ”Explicit” i samarbejde med et GTS-institut har udviklet en droneteknologi, der kan overvåge luftforurening fra skibstrafikken.
  • Og hvordan opstartsvirksomheden Bawat A/S med udgangspunkt i to GTS-institutters teknologiske infrastruktur har testet sit system til rensning af ballasvand, så systemet er klar til verdensmarkedet.

Fokus på de internationale aktiviteter

I år har performanceregnskabet ekstra fokus på, hvad der ligger bag udviklingen i de internationale aktiviteter, og hvordan aktiviteterne bliver til gavn for dansk erhvervsliv. Læs om, hvordan globaliseringen af viden og internationalisering af handel har gjort det nødvendigt for GTS-nettet at være internationalt orienterede for at kunne yde danske virksomheder den bedste service.

Centrale tal fra året 2014:

  • GTS-nettet havde 19.524 danske kunder, og af dem var de 16.729 private virksomhedskunder.
  • Den samlede omsætning var på 3,8 mia. kr. Det er en stigning på 3 % i forhold til året før (80 % er kommerciel omsætning og 20 % er FoU-midler).
  • Der var mere end 1000 samarbejdsprojekter om forskning og udvikling fordelt mellem 793 nationale projekter og 213 internationale projekter.
  • I perioden 2010-2014 har der været en stigning i den udenlandske, kommercielle omsætning på 33 %.
  • I samme periode har der været et fald i den danske, kommercielle omsætning på 5 %.

Vi håber, at du har lyst til at læse regnskabet, som du kan downloade her eller du kan skrive til os og få sendt et trykt eksemplar: info@gts-net.dk

Performanceregnskabet er skrevet i et samarbejde mellem GTS-foreningen og Styrelsen for Forskning og Innovation.