På opdagelse i Århus? Så tjek ny app!

Aarhus Kommune har i samarbejde med Alexandra Instituttet udviklet en app, der hedder ‘Opdag Aarhus’, hvor man på smartphonen kan blive guidet rundt til natur-, historie- og kulturseværdigheder i Aarhus.

Bjarne Golles er ansat i Aarhus kommune under Miljø og Teknik ved Center for Byens Anvendelse, og han har været ansvarlig for udviklingen af systemet.

– Borgere skal kunne gå på opdagelse i Aarhus med denne app, ved at den serverer nogle ruteforslag eller interessepunkter, som er udpeget af folk med særligt kendskab til byen. Man kan så læse om stederne, høre en lydfil eller se et videoklip, forklarer Bjarne Golles.

Kan nemt udvides med nye ruter

Frem mod 2017, hvor Aarhus skal være europæisk kulturhovedstad, er det meningen, at indholdet af Opdag Aarhus skal udvides løbende. Det er også muligt at få vist nærmeste offentlige toilet eller parkeringsplads i app’en.

Bjarne Golles har været med til at planlægge ti af ruterne, mens Aarhus Stadsarkiv har stået for to af ruterne – en om havnen og en om industrien i Aarhus med historiske facts og fotos.

App’en er udviklet til, at materiale kan tilføjes, også efter udviklerne fra Alexandra Instituttet har overladt den til kommunen. Og der er flere ruter i støbeskeen. De har lavet en aftale med Naturhistorisk Museum, der laver en istids-rute rundt om byen, og Moesgaard Museum er på vej med en vikinge-rute. Der er samtidig planer om at udvide Opdag Aarhus, så den findes på flere sprog og flere funktioner, så de udenlandske turister får det maksimale ud af app’en.

Læs mere her