Innovationsnetværkene

Øget internationalisering i innovationsnetværkene

Performanceregnskabet for innovationsnetværkene er udkommet hvori du kan læse om resultaterne fra 2013 heriblandt en øget internationalisering.

Over de seneste år har stadig flere innovationsnetværk udbygget deres internationale arbejde. Det internationale arbejde vedrører. Andelen af netværk, der har etableret et eller flere internationale samarbejder, var 95 % i 2013. 91 % af netværkene har et samarbejde med en eller flere udenlandske klynger, 77 % af netværkene har et samarbejde med en eller flere udenlandske videninstitutioner, og 68 % af netværkene har et internationalt B2B samarbejde (business-to-business samarbejde).

Virksomhederne får udbytte af innovationsnetværkene

Formålet med innovationsnetværkene er at skabe mere innovation og at det kan udmønte sig i nye produkter eller ydelser. Hen over årene er der sket en markant forøgelse af resultaterne i forhold til virksomhedernes udbytte. Den største effekt af netværkenes arbejde kan klart registreres på virksomheder med under 50 ansatte.

Du kan læse hele Performanceregnskabet her.

Hvad er innovationsnetværkene?

Tilsammen er der 22 innovationsnetværk som dækker forskellige fagområder. Kerneopgaven for innovationsnetværkene er at styrke brobygning, matchmaking, samarbejde og videndeling mellem erhvervslivet og videninstitutioner, heriblandt GTS-institutter. InnoBYG, InfinIT og Vand i Byer er blandt andet nogle af de innovationsnetværk som GTS-institutterne medvirker i.