værdistoffer

Nyt, stort projekt om planters værdistoffer

AgroTech er med i et nyt, stort dansk forsknings- og innovationsprojekt, BioFactory, som har store kommercielle perspektiver.

Det danske forsknings- og innovationsprojekt, BioFactory, har et samlet budget på 31 mio. kr. og skal over de næste fire år være med til fremme brugen af såkaldte værdistoffer fra planter til ingredienser i fødevarer, helsekost, naturmedicin og andre biologisk produkter.

Eksporten skønnes at kunne øges til et milliardbeløb

Danmark har en stor ingrediensindustri med næsten 20 % af verdensmarkedet og en årlig omsætning på ca. 38 milliarder kroner, hvoraf de 95 % er eksport. Med et stærkt stigende marked for naturlige ingredienser fra planter skønner parterne i projektet, der ledes af AgroTech, at omsætningen og eksporten af ingredienser fra Danmark, vil kunne øges med et milliardbeløb.

Mål: Optimering af planternes indhold af værdistoffer

Plantestoffers helbredende og sundhedsfremmende værdistoffer er kommet mere og mere i fokus gennem de senere år. Målet med BioFactory er at optimere planternes indhold af værdistoffer. Dermed kan skabes grundlag for en mere konkurrencedygtig og effektiv råvareproduktion af værdistoffer, hvilket også vil skabe vækst og nye arbejdspladser i både forarbejdningsindustri og primær produktion.

Læs videre.