Ny pulje skal skabe blå vækst

Danske virksomheder har nu mulighed for at søge midler i en nyoprettet pulje til demonstration af forretnings- og vækstmuligheder indenfor blå biomasse – tang og skaldyr. Puljen kommer på baggrund af den netop offentliggjorte rapport om ‘Vækst i Blå Biomasser’, som Teknologisk Institut har bidraget til sammen med en lang række partnere.

I en netop offentliggjort rapport beskrives potentialerne i de blå biomasser for jobskabelse og vækst i danske virksomheder. Den beskriver mulighederne indenfor tang og skaldyr, herunder fødevarer, materialer og dyrkningssystemer, samt anvendelse af blå biomasser til husdyrfoder.

Rapporten er udarbejdet af Innovationsnetværket for Biomasse – INBIOM, FoodNetwork og Dansk Materiale Netværk samt Aarhus Universitet og Teknologisk Institut.

Link til rapporten kan findes her.

Ny pulje til vækst

Baseret på denne rapport er der nu muligt for danske virksomheder at søge midler i en nyoprettet pulje. Her skal de ansøgte midler gå til demonstration af forretnings- og vækstmuligheder indenfor tang- og skaldyrsaktiviteter. Det kunne eksempelvis være optimering af produktion via ny teknologi, innovativ udnyttelse af sidestrømme eller udvinding af højværdistoffer.

Puljen kan benyttes til indhentning af ny viden fra vidensinstitutioner, som eksempelvis et GTS-institut eller et universitet, og kræver deltagelse fra minimum én virksomhed og én vidensinstitution. Puljen er oprettet af Styrelsen for Forskning og Innovation, men bestyres fra Innovationsnetværket for Biomasse – INBIOM. Interesserede kan søge mellem 50.000 til 333.000 kroner og midlerne skal benyttes i perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017.

For yderligere information om puljen, er du velkommen til at kontakte faglig leder Sara Kobbelgaard, Teknologisk Institut. Det kan ske på telefon: +45 72 20 14 61 eller via e-mail.

Billede: Teknologisk Institut