Ny innovationsmetode til gastronomien

Manglende overblik ved produktudvikling kan hæmme virksomheders konkurrenceevne. Særligt små og mellemstore fødevarevirksomheder har ikke tid og ressourcer til at drive en innovationsproces og omsætte det til noget som virksomhederne kan bruge.

Det er netop det, AgroTech kan hjælpe med. Industriel Gastronomisk Innovation (IGI) tager udgangspunkt i gastronomien og systematiserer processer og metoder, så disse og resultaterne af udviklingsprocessen kan overføres til industriens behov og standarder. Med IGI vil AgroTech trække på deres viden om bl.a. mikrobiologiske processer, råvarernes betydning for smagen og koble dette med gastronomiske kompetencer.

Samspillet mellem gastronomien, industrien og forskningen kan sikre, at fødevareudviklingen accelereres. Det har man haft stor succes med i Norge, hvor Gastronomisk Institutt i samarbejde med Fjordland, en stor fødevareproducent i Norge, har udviklet nye færdigretter, som distribueres bredt i norsk detailhandel. Der er tale om højkvalitetsretter baseret på norske råvarer og produkterne tilberedes med sous vide teknikken, som bruges på verdens førende restauranter.

Læs mere.