Ny analyse – stort potentiale i Industri 4.0

Innovationsfonden har i samarbejde Boston Consulting Group udarbejdet en analyse, som viser hvor de danske virksomheder står i forhold til Industri 4.0 – herunder også hvordan fremtiden ser ud.

Analysen viser, at Danmark endnu ikke står så stærkt på Industri 4.0, som blandt andre USA og Tyskland gør det. Til gengæld er der et stort potentiale for nye danske jobs, samt øget milliard indtjening hos virksomheder, hvis Danmark bliver bedre til at gribe de nye muligheder.

Det understreges af, at halvdelen af de 500 produktionsvirksomheder som har deltaget i analysen, forventer at øge deres produktivitet med mere end 10% over de næste 5-10 år.

I tråd med GTS-anbefalinger

Analysen peger på behovet for at øge finansieringen af Industri 4.0, og bidrager videre med forslag til, hvordan investeringerne tænkes at få den største effekt.

En af de centrale anbefalinger, som analysen fører til, er at danske virksomheder skal have lettere adgang til specialiseret viden om de eksisterende muligheder og faldgruber ved Industri 4.0. Denne udveksling kan eksempelvis udføres på demonstrationscentre, hvor virksomheder vil kunne udvikle og implementere digitale services i produkter, før de tager fysisk form.

Denne anbefaling går godt i tråd med GTS-foreningens egen analyse fra efteråret. Her blev det anbefalet, at der investeres i udviklings- og demonstrationscentre med henblik på IoT-produkter og smart produktion. På den måde vil især danske SMV’er undgå betydelige risici og omkostninger, som ellers ofte er forbundet med denne form for produktudvikling.

Find innovationsfondens nye rapport her