viden

Ministeren: GTS får viden i arbejde

I forbindelse med GTS-institutternes årsmøde den 1. december 2014 holdt uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen en tale, hvori hun fremhævede, hvordan GTS-institutterne arbejder med at gøre danske virksomheder mere ressourceeffektive.

Sofie Carsten Nielsen sagde bl.a.:

“Jeg vil gerne kvittere for, at I har sat fremtidens ressourceøkonomi på dagsordenen i dag. Det er et vigtigt område. Den stigende knaphed på råstoffer og en galoperende global befolkningsvækst presser jordens ressourcer. Det er en kæmpe udfordring. Men det er også en mulighed. For finder vi gode løsninger på udfordringerne, så er det ikke kun godt for klodens tilstand. Så er det også godt for danske virksomheders bundlinje. Gode løsninger forudsætter viden. Viden der bringes i anvendelse. Og fokus for GTS-institutterne er netop at få viden i arbejde.”

og:

“Jeg ved godt, at jeg sparker en åben dør ind i denne forsamling, når jeg siger, at evnen til at omsætte viden til nye produkter og services er helt afgørende for virksomheders udvikling. For det er netop omdrejningspunktet for GTS. Forudsætningen for, at danske virksomheder kan styrke deres konkurrenceevne, er at der hele tiden er fokus på, hvordan tingene kan gøres endnu bedre. Forskning og udvikling er det brændstof, der giver næring til, at danske virksomheder vokser og skaber jobs. Og det er når viden og idéer omsættes til produkter og services i virksomhederne, at potentialet for alvor indfries. Der skal krydses en bro fra viden til vækst. Og her er GTS- institutterne vigtige brobyggere.”

GTS som problemknusere og sparringspartnere

Sofie Carsten Nielsen pegede også på, at udlandet har lagt mærke til vores system:

“I Danmark har vi et GTS-system, som mange lande misunder os. GTS-institutterne udvikler og leverer teknologisk service, som opfylder et behov hos mange danske virksomheder. (…) alle GTS-institutter har en vigtig rolle i krydsfeltet mellem forskningen og erhvervslivet. Populært sagt taler GTS både forskersproget – og virksomhedernes sprog. Derfor er GTS gode til at bringe avanceret viden ud i virksomheder, som ikke selv har kapacitet til at samarbejde direkte med forskere.”

Nysgerrig efter hvad Sofie Carsten Nielsen ellers sagde?

Så læs hele talen her

I forbindelse med årsmødet udgav GTS-foreningen et papir om GTS-institutternes arbejde med ressourceeffektivitet:

Læs notatet her