Ministerbesøg på Alexandra Instituttet

Forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind var på besøg hos Alexandra Instituttet den 24. August. Her fik han et indblik i, hvordan GTS-institutterne arbejder med anvendt forskning og bidrager til, at de danske virksomheder får gavn af ny teknologi.

På Alexandra Instituttet prøvede ministeren kræfter med et par af de teknologier, der netop gør en forskel for alverdens professioner – fra ørekirurger til service teknikkere.

Kirurgisk simulation til træning

Med Visible Ear Simulator kan ørekirurger træne i en computersimulator og på den måde blive bedre kirurger uden risici for patienten. Samtidig kan producenterne af kirurgisk udstyr benytte simulatoren som en trænings- og salgsplatform til nye avancerede produkter – noget som både danske Oticon Medical, østrigske MED-EL og tyske ARRI benytter sig af. Visible Ear Simulator udnytter den nyeste viden om interaktiv 3D-grafik, Virtual Reality og avancerede interaktionsformer fra Alexandra Instituttets eksperter.

Industry 4.0

Industry 4.0 dækker over digitalisering af industriel produktion og de industrielle produkter. De digitaliserede industrielle produkter repræsenteres ofte i form af en digital 3D-model – en digital tvilling. Ministeren prøvede Augmented Reality brillen, MS HoloLens, anvendt på en digital tvilling af en Grundfos pumpe. Desuden hørte han om de fremadstormende teknologiers potentiale når også droner tager ud og henter information for os på store afstande.

Læs mere om hvad Augmented Reality kan tilbyde industrien her.

Hvis du eller din virksomhed har lyst dykke ned i big data, kunstig intelligens, sikkerhed eller industri 4.0 hos Alexandra Instituttet behøver du ikke være minister. Se blot hvad GTS-instituttet tilbyder på disse områder her.