Horizon 2020

Læs kataloget om Horizon 2020

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser har netop udgivet deres Horizon 2020 katalog, som giver en bred og generel indføring i EU’s nye forskningsprogram.

Heri kan du læse mere om hvordan de 529 mia. vil blive fordelt mellem de forskellige delprogrammer, og hvem der kan søge om tilskud. Horizon 2020 er organiseret omkring 3 søjler: Videnskabelig topkvalitet, Industrielt lederskab og Samfundsmæssige udfordringer.

Virksomhederne er tænkt ind i Horizon 2020 fra starten

I forhold til det tidligere forskningsprogram, FP7, så har Horizon 2020 øget fokus på at støtte de europæiske virksomheder. Virksomhederne har været tænkt ind i programmet fra starten som essentielle og aktive deltagere. Reglerne er blevet forenklet bl.a. af hensyn til virksomhederne, så der er færre rapporteringskrav, en nemmere online projektadministration og en hurtigere behandling af ansøgningerne.

Øget fokus på SMV’er i Horizon 2020

Men vigtigst af alt har været at skabe innovation og vækst i virksomhederne ved at løfte niveauet for viden og teknologi. Søjlen Industrielt lederskab, som er tildelt 17 mia. euro, skal støtte anvendelsesorienteret forskning og innovation, der bidrager til udviklingen af teknologier og produkter, som er tættere på markedet. I denne søjle kan man bl.a. finde delprogrammet ”Innovation i SMV’er” som er tildelt 6 mio. euro. Desuden er 20 % af midlerne fra Lederskaber inden for støtte- og industriteknologi (LEIT) og de syv samfundsmæssige udfordringer tiltænkt SMV’er.

Hent hele kataloget.