Kulturnatten

Kulturnatten 2015: Leg med robotter og IdemoBits

Til Kulturnatten den 9. oktober inviterer Uddannelses- og Forskningsministeriet til en nat, der vil pirre til alle sanser. Blandt deltagerne er DELTA med deres IdemoBits og Teknologisk Instituts robotter NAO og Paro.

Når mørket den 9. oktober sænker sig over København, vil Uddannelses- og Forskningsministeriet syde af liv, videnskab, show og konkurrencer.

Unge iværksættere og store nørder

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen vil byde velkommen og er dommer, når tre unge iværksættere går på scenen og ’pitcher’ innovative og geniale ideer for publikum. Børn og barnlige sjæle kan møde de vanvittige videnskabsmænd Kåre og Emil fra Store Nørd på DR, der viser science show og giver autografer.

Falder Store Nørd ikke i smag, kan publikum smage en klimavenlig øl hos DTU Bryghus eller spise fremtidens fødevarer fra Michelin-kokke, der serverer smagsprøver på sunde mikroalger.

Mød GTS på Kulturnatten

Du kan også møde to af GTS-institutterne til Kulturnatten. Robotterne NAO og Paro fra Teknologisk Institut kommer forbi. De bruges fx i undervisning og inden for velfærdssektoren. Du kan også bygge dine egne elektroniske komponenter med elektroniske byggeklodser, IdemoBits.

Se alt du kan opleve hos Uddannelses – og Forskningsministeriet på Kulturnattens hjemmeside.