Insekter – fremtidens proteinkilde i Danmark?

Onsdag den 12. oktober 2016 afholder InBIOM og Teknologisk Institut temadag om insekter som fremtidens proteinkilde i både fødevarer og foder. 

Efterspørgslen på kød vokser, og der er brug for alternative proteinkilder. Det har fået interessen for industriel insektproduktion i Europa til at stige.

Vi skal måske vænne os til at spise salat med græshopper eller suppe med larver, hvis vi skal klare udfordringen med at skaffe mad nok til verdens voksende middelklasse – ’heldigvis’ kan insekter også indgå som råvare i fødevareprodukter fx formalet eller som et proteinpulver.

Hvordan starter man en melormsproduktion op?

På denne temadag kan du bl.a. høre Mads Friche fra Heimdal Entofarm fortælle om, hvordan man starter en melormsproduktion op. Desuden vil der være indlæg om, hvordan man kan fremstille spændende måltider ud fra insekter, og vi skal høre om ernæring og lovgivning på området.

Dagen afsluttes med en spændende debat, som Ann Marker er moderator for: ”Hvordan kan insekter blive en god forretning for Danmark – barrierer og udfordringer”.

Du kan tilmelde dig her