Hvordan får vi flere robotter ud i de danske SMV’er?

Små og mellemstore danske virksomheder har svært ved at investere tilstrækkeligt i automationsteknologi. For at sætte fokus på problemet har Ingeniøren samlet tre forslag til, hvordan tendensen kan vendes – samtidigt opfordres læserne til at bidrage med deres idéer.

Danske SMV’er bliver mødt af mange barrierer, når det kommer til at udbrede og indføre nye automationsteknologier, hvilket blandt andet tydeliggøres af en undersøgelse lavet af Ingeniørforeningen IDA. Men hvad kan man gøre for at få de mindre virksomheder op på omgangshøjde med de større, når det kommer til automatisering?

3 forslag fra branchefolk

Det har man hos Ingeniøren spurgt tre branchefolk om, hvilket har resulteret i forskellige forslag til, hvordan problematikken kan gribes an. Skal udviklingen eksempelvis drives nede fra i den enkelte virksomhed, eller bør virksomheder satse på at gå sammen om investeringer?

Du kan blive klogere på de forslagene og perspektiverne i dem ved at læse mere om dem her.

Render du selv rundt med en idé til, hvordan man kunne få flere robotter ud hos de små og mellemstore virksomheder? Så opfordres du til at bringe din egen idé i ingeniørens kommentarfelt.

‘Vejen til Industri 4.0’

Artiklen er en del af et fælles fokus kaldet ‘Vejen til Industri 4.0’. Fokusset er et samarbejde mellem GTS-foreningen, IDA og Ingeniøren og er økonomisk støttet af Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion under Erhvervsstyrelsen.