minister

GTS får ny minister

Med den nye SR-regering er der kommet ny minister for uddannelse og forskning. Valget er faldet på De Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen. GTS hilser den nye minister velkommen.

Sofie Carsten Nielsen overtager posten efter partifællen Morten Østergaard, som i stedet rykker over i Skatteministeriet. Sofie Carsten Nielsen har tidligere bl.a. varetaget rollen som ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser, og derfor kender hun i forvejen til det område, hun nu skal være minister for.

”I GTS siger vi tillykke med posten til Sofie Carsten Nielsen. Vi ser frem til at arbejde sammen om, hvordan de ni danske GTS-institutter kan bidrage til flere innovative og konkurrencedygtige danske virksomheder. Samtidig vil vi gerne sige tak for godt samarbejde med Morten Østergaard, der i sin ministertid har bidraget med mange spændende nye initiativer – bl.a. Danmarks Innovationsfond, som i de kommende år får en stor opgave med at få omsat vores verdensklasseforskning til vækst og arbejdspladser. Det bliver nu den nye ministers opgave at følge bl.a. dette initiativ til dørs, og her bidrager vi gerne med vores erfaringer med, hvad der virker, når ny teknologi og forskningsbaseret viden skal i anvendelse hos virksomhederne”, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.

Samtidig med, at vi får ny uddannelsesminister, skifter Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser navn til Forsknings- og Uddannelsesministeriet.

Læs mere på ministeriets hjemmeside.