Grand Solution Prisen og Erhvervsforsker Prisen

Innovationsfonden hædrer med to nye priser de forskningspionerer, der via innovation skaber vigtig værdi for det danske samfund. 

Grand Solution Prisen går til det forskningsprojekt, der har skabt den mest værdifulde løsning på en større samfundsudfordring. Det er sket gennem forskning, der er i international særklasse.

Den anden priskategori er Erhvervsforsker Prisen, som fokuserer på værdien af den erhvervsrettede forskning. Erhvervsforsker Prisen går til individuelle forskere, der med innovative løsninger har skabt værdi i samfundet.

Formand for Innovationsfonden, Jens Maaløe, siger:

Innovationsfondens overordnede formål er at fremme vækst og beskæftigelse og løse samfundsudfordringer. Med priserne ønsker fonden at fremhæve og hylde den excellente, samfunds- og erhvervsrettede forskning og innovation, som skaber markant værdi og nye løsninger. Desuden skal priserne bidrage til at udbrede kendskabet til den positive samfundseffekt, som de offentlige investeringer i forskning og innovation skaber.

– Når forskning og innovation går op i en højere enhed, ændrer det menneskers hverdag. Nogle gange endda uden, at flertallet registrerer det. Med de nye hæderspriser får vi mulighed for at fremhæve nogle af de danske innovationer, der virkelig gør en forskel her og nu. Forhåbentlig kan priserne være med til at skabe et endnu større fokus på den værdifulde danske forskning og innovation

Priserne bliver uddelt på Forsknings- og Uddannelsesministeriets årlige EliteForsk-konference i februar 2017.

Læs mere om priserne og hvordan man indstiller kandidater her

Læs pressemeddelelse fra Innovationsfonden her