sommer

Fut i sandalen med en interaktiv sommer

Sommeren byder på flere spændende muligheder for at være sammen og lære om historie, geografi og matematik på en anderledes interagerende måde. Her får du tre (inter)aktive steder, som du kan besøge denne sommer.

Vidensbrønden på DOKK1 i Aarhus

Nu har du endelig mulighed for at prøve Alexandra Instituttets interaktive gulv WizeFloor. Det er installeret i det nyåbnede DOKK1 på Aarhus havn, der ud over at være Skandinaviens største folkebibliotek, også danner rammer for masser af aktiviteter, hvor bogen ikke har hovedrollen. Så slå dig løs i forhallen og dyst med eller mod de andre besøgende om geografi, matematik eller at af de mange andre lærerige spil.

Med Vidensbrønden bruger du din krop som mus i forskellige læringsapplikationer. Du bruger din krop til at lære og skabe et socialt læringsrum, hvor alle arbejder sammen om at løse opgaverne. Det koncept passer lige i ånden for nyåbnede DOKK1. Derfor er Vidensbrønden nu ikke kun på hospitaler, i daginsitutioner, på skoler eller demenscentre men nu også installeret til fri afbenyttelse for bibliotekets gæster i Aarhus.

Det buldrer og brager ”På kanten af krig” i Greve

Kig forbi udstillingen På kanten af krig – Neutralitet mellem krig og velfærd, der kan opleves i det flotte Mosede Fort i Greve.

Alexandra Instituttet blev i forbindelse med udstillingen kontaktet af Greve Museum, som ønskede tre større interaktive formidlingsinstallationer, som kunne være med til at understøtte den mere sanselige oplevelse.

Mærk hvordan danskernes dagligliv blev flettet ind i verdenskrigen, og lær mere om, hvordan stat, erhvervsliv og befolkning sammen bidrog til at holde Danmark neutralt. Placer eksempelvis sommersandalerne på et Europakort, der fylder hele rummet. Markerede punkter giver dig mulighed for at aktivere film og lyd fra steder rundt om, hvor der har været historiske slag i tiden mellem 1914-18. Jo flere besøgende, der går ind i rummet, jo større lydunivers og visuelt collage vil der blive afspillet.

Ree Parks interaktive dimension

Alexandra Instituttet har stået for at designe og udvikle en mobil guide til Ree Park Safari. Den mobile app giver en digital og interaktiv dimension til besøget i safariparken på Djursland og supplerer de trykte skilte og foldere.

Det har været centralt for Ree Park, at den mobile app kan hjælpe de besøgende med at planlægge et besøg i parken. App’en indeholder derfor en interaktiv kalender, der viser de daglige aktiviteter og dyrefodringer i parken. Besøgende kan udvælge bestemte aktiviteter og på den måde skabe deres eget dagsprogram for besøget. Samtidig får man besked 15 minutter før en aktivitet begynder, så man kan nå at bevæge sig hen til stedet.

Læs mere på Alexandra Instiuttets hjemmeside