Alexandra

Få en vidensindsprøjtning med Alexandra

Alexandra Instituttet tilbyder nye foredrag til virksomheder og organisationer, hvor du enten kan få introduktion til et videre samarbejde med instituttets eksperter, eller hente inspiration og erfaringer til nye eller eksisterende tiltag i din virksomhed.

Foredragene er en unik mulighed for at få indblik i den nyeste viden og trends inden for udviklingen af grøn energi og bæredygtighed. Alexandra Instituttet tilpasser og sammensætter foredragenes indhold og form efter ønske og behov.

  1. Mød mennesket bag energiforbrugerenMed antropologien i bagagen undersøger energiantropolog, Johanne Mose Entwistle, krydsfeltet mellem mennesker, teknologi og energi. En af de vigtigste pointer i hendes arbejde er, at det er vigtigt at se på mennesker som netop mennesker og ikke som energiforbrugere; noget energibranchen traditionelt har haft svært ved.
  2. Sådan håndterer du personfølsomme oplysningerJakob Pagter, sikkerhedsekspert og medlem af Rådet for Digital Sikkerhed, ved, hvordan data kan udstilles på en forsvarlig måde, så persondatalovgivningen ikke overtrædes, og han kan fortælle, hvad virksomhederne bør gøre for at øge sikkerheden, hvilke farer, der er forbundet med ikke at gøre det, og hvad virksomhederne vil kunne opnå med en sikkerhedsoptimering.
  3. Hvad er din virksomheds rolle i bæredygtige byer?I følge labchef og international ekspert i Smart City, Mirko Presser, så befinder vi os i øjeblikket midt i en revolution, hvor vores viden er så forfinet, at det er muligt at strømline ressourcerne i byen. Ved at tilføje nye informationslag og styring via internettet kan man ændre den fysiske verden og dermed skabe mere effektive processer i flere af byens knudepunkter.
  4. Motiver brugeren til at ændre adfærdInteraktionsdesigner og arkitekt MAA med fokus på interaktive virkemidler i byrummet, Liselott Stenfeldt, er ekspert i visualisering af energi. I sit faglige foredrag viser hun, hvordan man kan gøre det nemt for slutbrugeren at forholde sig til noget så komplekst som energiforbrug i en travl hverdag.
  5. Sæt grønt på agendaenHvordan kan man gøre den grønne agenda nærværende og let at integrere i vores byer og i vores hverdag? Det spørgsmål svarer Green Urban Designer, Trine Plambech, på i sit faglige foredrag. Hendes foredrag handler om, hvordan vi kan skabe grønne, smarte byer og hvad de betyder for vores livskvalitet, sundhed og evne til at tænke nyt og kreativt.

Læs mere.