stamcellebank

Europas første stamcellebank

Midler fra EU betyder, at der nu bliver oprettet en europæisk stamcellebank. Dermed bliver der langt bedre mulighed for at udvikle og forbedre medicin til syge europæere, fortæller GTS-instituttet Bioneer, der er en af partnerne i projektet.

Både Japan og USA har en stamcellebank, og nu har vi også fået en i Europa: The European Bank for induced pluripotent Stem Cells (EBiSC). Det er EU, der har skudt en halv milliard kroner i projektet, som dermed er en af de største europæiske bioteknologiske investeringer nogensinde.
Stamcellebanken skal modtage stamceller fra europæere, og med udgangspunkt i disse stamceller bliver det muligt for forskere at forstå sygdomme bedre – og dermed at udvikle meget mere effektiv medicin mod specifikke undergrupper af store sygdomme som fx alzheimerss, sukkersyge og hjertesygdomme.

“Det er en kæmpe mulighed for, at vi i Bioneer kan vise, hvad vi kan, og samtidig udvide vores netværk til europæiske eksperter på området. Det forventer vi også bliver til gavn for danske biotekvirksomheder”, siger direktør i Bioneer, Poul Andersson.

Læs mere om Bioneer.

Læs mere i pressemeddelelse fra Bioneer.