3D-print

DR leger med 3D-print hos FABLAB TI

DR programmet Danskernes Akademi fortæller om de forskellige åbne værksteder, såkaldte FABLABs og makerspaces. Her kan den almindelige borger bl.a. få fingrene i digitale fremstillingsmetoder, som kan omdanne deres gode idéer til produkter.

Borgeren er en aktiv del af innovationsprocessen

På disse åbne værksteder, som nogle kalder for den industrielle revolution 2.0, er borgeren ikke længere tilskuer, men derimod aktør i innovationsprocessen og er med til at finde løsninger på fremtidens samfundsudfordringer og skabe nye produkter.

3D-print i både læder og træ

Hos FABLAB TI i Taastrup kan både borgere og virksomheder lege og undersøge nye materialer og teknologier bl.a. 3D-print. Med 3D-print, som er en digital fremstillingsmetode, kan man fremstille træ-, læder- og akrylmodeller af sine idéer.

FABSCHOOL hjælper kreativiteten hos 10. klasser

I Valby Kulturhus ligger FABSCHOOL. Her tilbyder de undervisning til 10. klasser i 3D teknologi og giver eleverne mulighed for at udleve deres gode idéer. I kulturhuset ligger også FABCREATION, hvor bl.a. voksne ledige også kan få fingrene i 3D-printeren.

Makerspacet tager afsæt i Roskilde Festival

Et tredje sted, hvor idéer bliver til produkter, er i Roskilde. Her er man i fuld gang med at bygge et makerspace. I makerspacet, som tager afsæt i Roskilde Festival miljøet, skaber frivillige alt fra boder til store kunstværker.

Se hele udsendelsen på DR’s hjemmeside.