velfærdsteknologi

Test fremtidens velfærdsteknologi i unikt laboratorium

CoLab Denmark er et nyt laboratorium, som gør det muligt for virksomheder at teste velfærdsteknologi, før det kommer ud på markedet. GTS-instituttet DELTA er en af hovedpartnerne bag CoLab Denmark, som ligger i Region Syddanmark.

“Jeg har endnu ikke set et sted som dette. Det er helt unikt. Alt står klar til brug, og hvis virksomheden skal gennemgå en proces med en særlig type patient, kan det også lade sig gøre,” siger Claus Flemming Nielsen, der er Business Development Manager ved DELTA.

“Flere og flere devices bliver koblet til internettet, og det skal sundhedsvæsnet også have del i. Det er blandt andet det, vi skal være med til at producere her i CoLab Denmark,” siger han.

Velfærdsteknologi og bedre løsninger til borgerne

CoLab Denmark består af seks forskellige laboratorier, som er knyttet til Region Syddanmarks fem store sygehuse. Det sjette CoLab er Odenses Plug and Play lab, som netop er åbnet. CoLab Denmark er et væsentligt led i Region Syddanmarks strategi, der skal give bedre løsninger til borgerne og frigive ressourcer til andre patientnære opgaver. Bag laboratorienetværket står en række videninstitutioner og innovative virksomheder i Odense, som også er med til at finansiere opstarten.

Historien har været bragt på ing.dk

Læs hele historien.