optical

Delta Optical Thin Film ser dagens lys

Delta Optical Thin Film A/S, som opstår som følge af et management buy out (MBO) fra DELTA, har til ambition at blive en af verdens førende leverandører af specialdesignede optiske komponenter.

Det er af delaktiviteten Optisk Tyndfilm, som MBO er blevet gennemført på. Den nye ejerkreds består af nuværende forretningschef Poul Svensgaard og udviklingschef Henrik Fabricius og er støttet af industrielle, udenlandske investorer.

Naturligt led i GTS fokusering

”Aftalen sker som et naturligt led i DELTA’s fokuseringsstrategi på vores GTS kerne og forretning. Det er samtidigt glædeligt, at vores optiske tyndfilmsproduktion får nye ejere, som kan give aktiviteten de bedste betingelser for fremtidig vækst”, udtaler Juan Farré, CEO for DELTA.

DELTA’s kompetencer inden for optisk tyndfilm har rødder tilbage til 1944 med etableringen af Optisk Laboratorium, der allerede i de tidlige 1990’erne var pioner inden for computerstyret og automatisk deponering af avancerede optiske coatings. Siden da har DELTA hjulpet førende producenter af optiske instrumenter og mikroskoper med specialdesignede komponenter.

Potentiale i nye globale markeder

”De senere års udvikling har betydet en unik udvidelse af produktprogrammet med bl.a. lineært variable filtre. Denne produktvifte åbner helt nye, globale markeder for os”, fortæller Poul Svensgaard, direktør for det nyetablerede Delta Optical Thin Film.

Delta Optical Thin Film A/S overdrages alle relevante aktiviteter samt medarbejdere og bliver boende i DELTA’s lokaler i Hørsholm. Det glæder Juan Farré:

”Danmark er sikret et mere fokuseret DELTA og en mere fokuseret, international optikvirksomhed. DELTAs mission på området er dermed fuldført, og vi vil fremadrettet fokusere på andre og afledte optiske kompetencer, der vil vise sig tilsvarende relevante for senere kommerciel udnyttelse”

Læs mere hos DELTA.