FoU

Debat om fremtidens forskning

Mere end 100 centrale forskningsaktører vil over to dage debattere emner som forskningsfinansiering, talenthåndtering og forskernes deltagelse i samfundsdebatten under Forskningsmødet 2014.

Befolkningen har stor tillid til danske forskere og de fleste mener, at forskning og ny teknologi har afgørende betydning, når det drejer sig om at løse fremtidens store udfordringer.

Med det udgangspunkt samles mere end 100 centrale aktører på Forskningsmødet 2014 for at debattere fremtidens udfordringer for det danske forskningssystem. Mødet foregår den 10.-11. november.

“Vi skal fortsætte med at investere massivt i forskning og udvikling. Konkurrencen fra udlandet skærpes. Derfor er der behov for en endnu hårdere prioritering i de kommende år. Vi skal finde nye veje og blandt andet skabe et endnu bedre samspil mellem private og offentlige investeringer i forskning og udvikling”, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Ny årlig tilbagevendende begivenhed

Forskningsmødet er et nyt årligt tilbagevendende møde, og deltagerne er en bred vifte af repræsentanter fra forskningsverdenen inviteret af uddannelses- og forskningsministeren. Der vil være repræsentanter til stede fra alle GTS-institutterne og GTS-foreningens direktør, Ragnar Heldt Nielsen deltager også:

”I GTS-systemet byder vi muligheden for at gøre status over dansk forskningspolitik velkommen. Det er nødvendigt vedvarende at tage debatten, så vi kan bevare vores forkant i den internationale konkurrence. Fra GTS-side er vi overbevist om, at et styrket samarbejde mellem forskningsaktørerne er vejen til et endnu bedre udbytte af investeringerne i forskning og teknologi. Det kan mødet være med til at sikre”, siger Ragnar Heldt Nielsen.

Du kan følge forskningsmødet på Twitter via #forskmoede