samfundspartnerskaber

De første samfundspartnerskaber har fokus på miljø og kræft

Innovationfonden har nu for første gang investeret i samfundspartnerskaber. De samlede investeringer på 224 millioner kroner skal henholdsvis give danske kræftpatienter en ny chance med eksperimentel behandling samt øge fødevareproduktion med 40 % frem til 2030, uden at det belaster miljøet og klimaet.

Det særlige i partnerskaberne er, at universiteter og virksomheder samarbejder direkte med landets myndigheder om at løse nogle af de vigtige udfordringer, vi som samfund står overfor.

Samfundspartnerskaber skal katalysere vækst og beskæftigelse

Samfundspartnerskaberne samler dele af Danmarks skarpeste ekspertise inden for hvert sit emne og kobler sig til vigtige danske industrier og skal finde løsninger, der kan katalysere ny vækst og beskæftigelse i Danmark. I partnerskabet NEXT, hvor bl.a. GTS-instituttet Bioneer detlager, kan uhelbredelige kræftpatienter  få testet nye lægemidler på egen krop.

AgroTech deltager i partnerskabet Future Cropping, som skal give fremtidens landbrug bedre udbytte og samtidig skåne miljøet. Planteproduktion er et vigtigt udgangspunkt for verdens fødevareproduktion. Nu skal et hold at de stærkeste danske kompetencer gøre op med myten om, at produktivitet og miljøbelastning i landbruget nødvendigvis må følge hinanden.

Det er Innovationsfonden, der bevilger de offentlige midler til samfundspartnerskaberne. Direktør Peter Høngaard Andersen i Innovationsfonden fortæller:

Det er vigtigt, at vi får de nye samfundspartnerskaber skudt godt i gang. Det er en ny måde at samarbejde på, så partnerne har med Innovationsfonden investeret meget tid i at bringe kvaliteten i top. De to første partnerskaber har klaret opgaven og trækker nu i arbejdstøjet. Imens fortsætter arbejdet med at gøre nye samfundspartnerskaber klar til start.

Læs mere.