Big Data

Center skal sende Danmark i Big Data førertrøjen

Positionering på hospitaler, adaptiv undervisning og databehandling i slagteribranchen var eksempler på cases, der blev vist frem, da der var kick-off på Danish Center for Big Data Analytics and Innovation – DABAI.

Det er et samarbejde mellem tre universiteter, styrelser og virksomheder, der skal skabe innovative løsninger, bl.a. ved hjælp af maskinlæring, der gør det nemt at analysere på store datamængder.

Hør Danish Crown, Systematic og EduLab fortælle om deres forventninger til DABAI-samarbejdet om data her

Positionering på hospitaler

Aarhus Universitetshospital (AUH) er på 450.000 kvadratmeter, og netop derfor giver det rigtig god mening at vide, hvor portørerne befinder sig, og hvilken vej de vælger, når de kører patienter til en operation. Sådan lød det fra professor ved Aarhus Universitet Kaj Grønbæk, der sammen med Systematic har brugt positionering i smartphones til at optimere logistikken på Aalborg Universitetshospital og AUH. Det har betydet færre aflyste operationer, mindre ventetid og bedre udnyttelse af ressourcer.

-Vi kan se, hvordan folk bevæger sig og finde ud af, hvad der er den mest fornuftige rute. Det er også muligt at se i, hvilken fase portøren er i sit arbejde. Det betyder, at man kan optimere servicen på et hospital, forklarer Kaj Grønbæk.

Systematic har bygget viden fra tidligere forskningsprojekter om indendørs og udendørs positionering ind i deres postlogitics systemer, forklarer Jens Peder Rasmussen fra Systematic:

-Det spændende for os er at kombinere den nye viden om logistik med den viden om patientforløb, som hospitalerne har. Der ligger store perspektiver for behandlingen. Men der er noget arbejde med at operationalisere det fremover. Det er nødvendigt, for at vi har penge og personale nok til behandling fremover.

Læs hele reportagen her