Bioneer; Biotech

Bioneer sælger opfindelsen Dualet

Ved udgangen af juli måned købte den nystiftede medtech virksomhed Medilet opfindelsen Dualet af Bioneer. Dualet er en brugervenlig dobbeltkammer sprøjte udviklet på Bioneer: FARMA og Københavns Universitet.

Jan Quistgaard er administrerende direktør og grundlægger af Medilet og en erfaren iværksætter i dansk og international biotekvirksomhed. Han har samlet danske og schweiziske investorer til at deltage i projektet. Om investeringen i Dualet-sprøjten siger Jan Quistgaard:

“Dualet-sprøjten har et stort potentiale, kun ganske få konkurrenter og solid patentbeskyttelse. Desuden glæder jeg mig over, efter at have beskæftiget mig med biotek størstedelen af min karriere, at time-to-market for et device er så relativt kort til sammenligning med biofarmaceutiske produkter”.

Tilfreds GTS-direktør

Poul Andersson, administrerende direktør i Bioneer, er tilfreds med de positive udsigter for opfindelsen:

“Vi er overbeviste om, at Medilet og Jan Quistgaard med hans erfaring og forretningskompetence er den rette person til at kommercialisere Dualet-sprøjten. Vi er glade for, at opfindelse nu får luft under vingerne og sendes videre ud i den kommercielle verden, som det hele tiden har været meningen”, siger Poul Andersson.

Fakta om DUALET

  • Dobbelt-kammer sprøjten tillader adskillelse af API og vehikel; når API opblandes i det for fyldte vehikel vil turbulensen i blandekammeret sikre en komplet opløsning
  • Sprøjten-i-sprøjten leveres klar til brug og slutbrugeren behøver ikke foretage yderligere samling
  • Der er ingen overskydende luft i sprøjten, derved forbliver dosering præcis og spild undgås helt da luftevakuering af sprøjten ikke er nødvendig
  • Dualet vil kunne samlets automatisk og frysetørret API kan fleksibelt pakkes i sprøjten i den ønskede form

Mere information

Læs en pressemeddelelse fra Bioneer

Læs mere om Bioneer