forsker

Bestil en Forsker

Kan man spise plastik, findes der noget, som penge ikke kan købe og hvordan kan man lave bæredygtige energisystemer baseret på vindkraft, når der kun er vind en fjerdedel af tiden? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, som du kan få svar på til Forskningens Døgn. Her kan du bestille en forsker ud til dit private hjem, virksomhed, skole, forening og forsamlingshus og blive klogere med de gratis foredrag.

Der er nu åbnet for den populære Bestil en Forsker-ordning, hvor du kan få nogle af Danmarks skarpeste hjerne til at komme forbi med gratis foredrag. I år er der mere end 300 forskellige foredrag at vælge mellem. Alle har mulighed for at bestille et foredrag. Den eneste betingelse er, at man kan samle et publikum på mindst 15 personer, sørge for passende rammer for publikum og forsker, og at man kan betale for forskerens transport.

Det er muligt at bestille en forsker frem til 31. marts.

Se mere Forskningens Døgns hjemmeside

Hvad er Bestil en Forsker?

Bestil en Forsker er en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, som finder sted 23., 24. og 25. april 2015 med flere hundrede arrangementer landet over. Forskere fra hele landet tilbyder et foredrag, som alle har mulighed for at bestille til afholdelse under Forskningens Døgn. Det er gratis at bestille en forsker.

I Bestil en Forsker-ordningen defineres en forsker som minimum en ph.d.-studerende, en kandidat, der er ansat som videnskabelig assistent, eller en person, der er ansat i en offentlig eller privat virksomhed med forskning som en af sine primære opgaver.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er initiativtager til Forskningens Døgn. Formålet med begivenheden er at øge danskernes forståelse for forskning og forskningens betydning for vores hverdag og det danske samfund.