Madspild

Bekæmp madspild med Madspildsjægerne

Uspist mad i skraldespanden gør ondt på både miljøet og økonomien. På trods smider danske storkøkkener flere ton ud hvert år. Men det skal der rettes op på med det nye initiativ Madspildsjægerne fra AgroTech.

Madspildsjægerne gør det muligt for storkøkkener at søge om hjælp af AgroTechs eksperter til at bekæmpe madspild med fuldt tilskud. Madspildsjægerne er finansieret af Miljøstyrelsen, og i praksis er det AgroTechs eksperter, som skal hjælpe de mange storkøkkener med at reducere deres madspild.

Hvem kan få hjælp?

Alle former for storkøkkener fra hele landet kan få hjælp (catering, kantiner, kommunal- og hospitalskøkkener, etc.).

Som ansøger skal I dog gerne producere mere end 400 måltider per dag. Derudover skal I være indstillet på at få hjælpen samt at afsætte tid sammen med Madspildsjægerne. Falder I indenfor disse kriterier i dit storkøkken, kører det efter et først-til-mølle-princip, hvor AgroTech sikrer at besøgene fordeler sig nogenlunde jævnt over typer af storkøkkener samt geografiske områder.

Hvordan fungerer det?

AgroTech tilpasser forløbene til, hvordan I allerede har arbejdet med madspild i jeres køkken. Men som udgangspunkt vil I få et værktøj til at måle jeres spild før og efter én af AgroTechs konsulenter – én af Madspildsjægerne – har været ude og holde en workshop med jer, og I har fået lavet en handlingsplan for reduktion af spildet.

Hvordan kommer du med?

Hvis dette lyder som noget for dig og dit køkken, kan du kontakte AgroTechs Business Manager Anette Gravgaard. Hun kan fortælle dig mere om initiativet og få jer meldt til. Hvis du ikke har tid i år, kan du allerede nu blive skrevet op til 2016, så du er sikker på at komme med. Nedenfor kan du læse mere om projektet, og hvordan det er muligt at få hjælp til at reducere madspild.

Om Madspildsjægerne

Op til 40 danske storkøkkener kan igennem de næste 2 år få fuldt tilskud til hjælp med at reducere madspild. Det sker som en del af Madspildsjægerne. Et initiativ, der gør det muligt at søge om et individuelt madspildsforløb for storkøkkener med AgroTech. Madspildsjægerne er finansieret af Miljøstyrelsen, og det er et ud af en række initiativer i regeringens Strategi for affaldsforebyggelse.

En velafprøvet værktøjskasse fra AgroTech

Mange storkøkkener har allerede fået hjælp fra AgroTech af til at reducere madspild. Derfor kan de hjælpe jer med en solid og velafprøvet værktøjskasse. Blandet andet gennem workshops hjælper AgroTech jer med at forstå hvor madspildet opstår, og hvordan I kan arbejde aktivt med at reducere det. For at gøre det let at komme i gang, udarbejder AgroTech i samarbejde med jer en konkret handlingsplan.

Her kan læse eksempler på, hvordan AgroTech tidligere hare hjulpet andre storkøkkener: