Aqua Republica

Aqua Republica Konkurrence 2016

Danske skoler og elever på de højeste klassetrin har mulighed for at sætte et aftryk i udvikling af et bæredygtigt samfund til Aqua Republica Konkurrence 2016.

På basis af online spillet ”Aqua Republica” får elever på de højeste klassetrin til opgave at udvikle et bæredygtigt samfund for en befolkning, der bor i et land med tørke og få vandressourcer. Befolkningen skal have gode sundheds– og miljømæssige forhold.

Dette kræver, at eleverne skal planlægge, udvikle og forvalte vandressourcerne i landet. Man skal konstant tage faktorer som befolkningsvækst og klimaforandringer i betragtning, hvilket vil sætte eleverne i situationer, hvor de skal foretage strategiske
”Aqua Republica”, som er både sjovt og engagerende, giver elever mulighed for at bruge og kombinere færdigheder inden for samfundsfag, geografi, historie, biologi og økonomi. Desuden vil spillet også teste elevernes evne til at foretage gode og bæredygtige valg.

-Aqua Republica gav eleverne mulighed for at benytte mange fagbegreber og forstå, hvordan forskellige geofaglige fænomener, påvirker et samfund i udvikling, mens det samtidig var underholdende, men også krævende, siger Kristian Bonne Wulff som er naturgeografilærer på Rungsted Gymnasium.

Præmier

Til konkurrencen bliver uddelt gavekort til saxo.com til for de tre bedste team forslag. Hvert team består af to elever. Hver teamdeltager modtager:

  • 1. præmie – gavekort på 600 kr.
  • 2. præmie – gavekort på 400 kr.
  • 3. præmie – gavekort på 200 kr.

Deltag i Aqua Republica Konkurrence 2016

Konkurrencen løber i perioden 1. september til 30. november 2016. Hver skole/organisation vil blive tildelt specifikke konkurrencedatoer inden for konkurrenceperioden.

Tilmeldning

Interesserede skoler kan registrere deres interesse i at deltage i Aqua Republica Konkurrence 2016 senest den 31. august 2016 her.

Partnere og organisatorer

DANIDA støtter Aqua Republica Konkurrence 2016. Konkurrencen er arrangeret af DHI, UNEP-DHI Partnership og Serious Games Interactive som et not-for-profit initiativ.

Kontakt

Chengzi Chew – Ansvarlig for Serious Games, DHI – czc@dhigroup.com