byrum

Alexandra skal lave nye byrum i Norge

Alexandra Instituttet skal i samarbejde med det norske arkitektfirma Østengen & Bergo komme med bud på, hvordan man på nye måder kan arbejde med formidling og vejledning på øen Odderøya i Kristiansand.

De nye byrum skal lede de besøgende rundt på øen

– Vi er meget glade for at få muligheden for at arbejde sammen med Østengen & Bergo, og jeg er sikker på, at vi sammen vil udvikle noget, som ikke er set før. De er meget stærke på design og analyse af landskabet og sammen med vores viden omkring, hvordan brug af digitale virkemidler i udendørsarealer kan være med til at danne nye opholdsarealer, kompletterer vi hinanden på en rigtig god måde, fortæller Liselott Stenfeldt fra Interactive Spaces Lab og fortsætter:

– Vi sidder i øjeblikket og skitserer på en interaktiv udendørsløsning, som skal være med til at skabe opmærksomhed omkring Odderøya som kultur- og museumsø. Formidlingen skal udfoldes på en ny og spændende måde og har til formål at lede de besøgende over til øen og videre rundt.

De forskellige forslag skal afleveres til Kristiansand Kommune i slutningen af januar, hvorefter de vil evaluere på de indkomne ideer og på grundlag af dette gå i videre dialog med det vindende konsortium.

Odderøya ligger i forlængelse af Kristiansand midtby og er en ø med mange års kulturhistorie. På øen finder man blandt andet flere af byens kulturinstitutioner, et professionelt kunstnermiljø, cafeer og formidling af historie.