virk data

Alexandra Instituttet leverer app til Virk Data

Alexandra Instituttet har siden maj arbejdet sammen med Erhvervsstyrelsen om en open data platform. Resultatet er et nyt område under Virk.dk, som er dedikeret til data: Virk Data.

Efter fire måneders hårdt arbejde blev et nyt område under Virk.dk lanceret d. 28 august. Alexandra Instituttet har været leverandør på App Market og Datakatalog.

Alexandra Instituttet leverer til nyt indholdsområde

Formålet med Virk Data er, at virksomheder skal bruge de nu tilgængelige offentlige data til at blive klogere på forskellige forretningsområder og dermed skabe vækst i deres virksomhed.

Det nye Virk indeholder to nye indholdsområder: Virk Startvækst og Virk Data. Alexandra Instituttet har været leverandør på Datakatalog og App Market, som er de centrale komponenter i Virk Data.

Datakataloget består af erhvervsrelevante data fra offentlige myndigheder, og App Market består af løsninger, som er bygget på disse data, fortæller Rikke Gram-Hansen, som er projektleder fra Erhvervsstyrelsen på Virk Data projektet.

– I datakataloget er der forskelligartet data og ikke kun erhvervsdata. På sigt kunne der eksempelvis tilføjes realtidsdata, forklarer Lasse Steenbock Vestergaard, Specialist Smart Urban Designer i Smart City Lab på Alexandra Instituttet.

Læs mere på Alexandra Instituttets hjemmeside

Læs mere om Alexander Instituttet her