lab

Alexandra Instituttet åbner lab for bæredygtig omstilling

Under navnet Sustainable Transition Lab, slår Alexandra Instituttet nu dørene op for sit 10. lab i porteføljen. Bevæbnet med den skarpe kombination af antropologi, user-experience og interaktionsdesign vil det nye lab gå forrest i kampen for at skabe bæredygtige it-løsninger, der skal gøre elværker, bygningsværker, håndværkere og alt derimellem lidt grønnere.

Vi ved det jo godt. Verdenshavene stiger, vejret bliver vildere, ressourcerne svinder ind, og byerne bliver tættere befolket. Men når vi koger vores spaghetti, tænker vi måske ikke over, at en lille gestus som et låg på gryden kan hjælpe med at mindske klimaforandringerne på den lange bane.

Det gør Alexandra Instituttets eksperter i Sustainable Transition Lab. Og sammen skal de omstille og motivere danske virksomheder, kommuner og borgere til en mere bæredygtig adfærd.

Sustainable Transition Lab ser på mennesker i kombination med teknologien

– Vi ved ikke bare noget om mennesker. Vi ved, hvordan mennesker interagerer med teknologi. Og ved at holde fokus på samspillet mellem mennesker, teknologi og bæredygtighed kan vi netop hjælpe med til at skabe mere bæredygtig adfærd, fortæller lab manager, Johanne Mose Entwistle, og uddyber:
– I Sustainable Transition Lab er vores fremmeste opgave at omsætte disse indsigter til nye ideer og koncepter sammen med vores kunder. Vi tror ikke på teknologiske quick fixes, for teknologier i sig selv ændrer ikke noget. For at teknologier overhovedet kan bidrage til forandring, er der nogen, der skal benytte dem. Så vi bliver nødt til at se på mennesker i kombination med teknologien, slutter hun. Senior Green Urban Designer, Trine Plambech, tilføjer:

– Med vores faglighed og indgående domænekendskab udfordrer vi den gængse måde at tænke på. Vi kan ikke tegne et hus. Det lader vi arkitekterne om. Til gengæld kan vi give dem indsigt i, hvordan mennesker bruger og lever i huset. Hvad de drømmer om, og hvorfor de handler, som de gør. Den viden kan vi bruge til at italesætte det liv, som skal leves i huset og de konkrete situationer, hvor brugeren kan blive understøttet i bæredygtig adfærd. Med andre ord vil vi omsætte vores viden om mennesker til værdifulde produkter og services, der inviterer til bæredygtig adfærd.

Læs mere