it-konferencer

Aarhus er centrum for store it-konferencer

Foråret står i digitaliseringens tegn i Aarhus. I løbet af de kommende måneder strømmer it-folk fra offentlige og private virksomheder fra hele landet til Aarhus.

Digitalisering i den offentlige sektor

Hvad bør udgøre hjørnestenene i den næste nationale digitaliseringsstrategi, hvad er status på digital post, og hvordan får de mest socialt udsatte gavn af digitaliseringen? Det er udpluk af temaerne, når Dansk IT afholder deres store konference Offentlig Digitalisering 2015 den 24. og 25. marts i Musikhuset.

Konferencen er en blanding af debatter, oplæg og workshops om it og digitalisering med fokus på den offentlige sektor. Konferencen kører i seks spor og sætter fokus på digitale løsninger, kommunikation og borgerkontakt samt sårbarhed og lovgivning.

Alexandra Instituttet er medarrangør på konferencen og deltager med projektet Telemed.nu, der er et samarbejde med GTS-institutterne DELTA, FORCE Technology og Teknologisk Institut. Her er man er gået sammen om udvikling af et telemedicinsk forretnings- og software-økosystem, der gør det nemmere for virksomheder at skabe produkter til sundhedsvæsenet.

Ole Lehrmann Madsen, der er digital vismand og direktør for Alexandra Instituttet er desuden paneldeltager og moderator på konferencen.

Ugelang internet-festival

Den 1. juni bliver foråret afsluttet med Internet Week Denmark. Det er en ugelang faglig festival, der ikke kun foregår i Aarhus, men over hele landet. Festivalen sætter fokus på internetøkonomiens betydning for vækst og jobskabelse, tiltrækning og fastholdelse af talent og iværksætteri. Aarhus Kommune er hovedarrangør i samarbejde med en række sponsorer.

Formålet med festivalen er at styrke internetøkonomien i Danmark, og der vil igen i år være et overflødighedshorn af events om alt fra big data, smarte byer, fremtidens digitale ledere samt uddeling af it-pionérpriser.

En af disse events kommer til at handle om ny teknologi på sundhedsområdet. Ugens fokus giver aktuelt anledning til at invitere international kapital og udenlandske virksomheder til byen. De står på spring til at blive en del af det marked, hvor Aarhus er bannerfører. Det er InvestInDenmark, der var med i arbejdet med at få Apple til at lægge et stort datacenter i Viborg, og Alexandra Instituttet, der står bag denne event. Her kan man få et billede af, hvordan fremtidens landskab inden for telemedicin ser ud, og hvordan det kan forbedre den nuværende sundhedspleje. Der bliver også et roundtable med kommuner, forskere, regioner, brugere og leverandører.