Ekstraordinær hastepulje på 50 mio. kr. til kampen mod coronavirus

Innovationsfonden yder med ekstraordinær millionpulje hurtig støtte til forsknings- og innovationsprojekter, der afhjælper skadesvirkningerne af coronavirus (COVID-19) for borgerne, sundhedsvæsenet, virksomheder eller samfundsøkonomien. Den første ansøgningsfrist er allerede i næste uge, og der bliver tale om en kort evalueringsproces.

Maskinlæring bruges til prognoser for vandstandsniveauer

Maskinlæringsteknologier bliver i stigende grad anvendt som datadrevne metoder til at lave prognoser. DHI har anvendt teknologien til at lave hurtige og effektive prognoser for oversvømmelser fra åer og vandløb.

Ny rapport viser solid global vækst for 3D-print

3D-print er nu en produktionsklar proces, der ikke kun bruges til nicheprodukter, men også til mere mainstream fremstilling. Det konkluderer den amerikanske Wohlers Report for 2020.

Skimmelsvampe skal identificeres med kunstig intelligens

Når Teknologisk Instituts specialister i dag identificerer skimmelsvampe, så kræver det både laboratorier, tid og mange års erfaring. Med Build 4.0 og brug af kunstig intelligens vil ydelsen på sigt være både hurtigere og billigere for kunden.

GTS-institutterne er stadig til rådighed

Corona virussen har sat sit spor på Danmark - også på GTS-institutterne. Det er en svær situation, og GTS tager ansvar. Alle GTS-institutter har omorganiseret arbejdet, men de er ikke lukket ned. Kunderne kan derfor fortsat benytte dem.

Ny rapport: Tech-virksomheder bidrager med 332 mia. kr. til Danmarks BNP

Helt ny rapport kortlægger en særlig population af vidensbaserede tech-virksomheder i Danmark, der står for 1/4 af erhvervslivets samlede omsætning. Med et samlet bidrag på 332 mia. kr. til Danmarks BNP, er de såkaldte Science & Engineering virksomheder den stærkeste vækstmotor i landet.

Ny bioteknologi skal bekæmpe forurenet drikkevand med vandværkets bakterier

Et netop overstået forskningsprojekt har vist, at man kan få bugt med en stor del af pesticiderne, ved at blande sand fra bestemte vandværker på en bestemt måde.

GTS-aktiviteter skal gøre dansk erhvervsliv mere grønt

GTS-institutterne skal i den kommende 4-årige resultatkontraktperiode fokusere på at udvikle teknologiske serviceydelser, der understøtter, at virksomheder udvikler nye grønne løsninger.

Aftale om ny strategi for erhvervsfremme i Danmark

Erhvervsministeren og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har indgået aftale om en ny strategi for Erhvervsfremme i Danmark 2020-2023. Med denne aftale rykker beslutningerne tættere på de lokale virksomheder.

ATV årsmøde: Danmark som globalt tech-hotspot

Deltag i startskuddet for ATV's nye, offensive strategi med offentliggørelse og debat af en helt ny analyse, der sætter Danmarks teknologiske styrkepositioner i en international kontekst.