Undersøgelse af dødsbrand: Plejehjem levede ikke op til brandsikkerhedskrav

Plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro på Djursland levede ikke op til brandsikkerhedskrav, da hjemmet brændte den 3. august, og tre beboere omkom. Det viser en ny undersøgelse, som DBI har foretaget for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

DHI blandt modtagere af støttemidler fra Den Europæiske Rumorganisation

Det danske rumerhverv støttes med 17 millioner af ESA til 7 nye teknologier. Fokus er på kompakte stjernekameraer, bedre og billigere afprøvninger af satellitantenner med droner eller skibsruter, der sparer brændstof og reducerer udledninger ved hjælp af satellitdata.

Projekt skal finde den bedste menneskelige firewall

EU-projektet DOGANA stiller skarpt på truslen fra svindlere, og hvilken træning af medarbejdere der giver virksomheder den bedste beskyttelse mod dem. DBI er med i projektet, som skal lede til træningsforløb i at modstå Social Engineering-angreb.

Gamle bygninger skal bruges som nye råstoffer

Ifølge en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut er byggeriet allerede i fuld gang med at omstille sig til mere genbrug og genanvendelse. Samtidigt melder branchen dog også, at dokumentation af kvaliteten er altafgørende for, om genanvendelsen griber om sig.

Og vinderen af DIRA Automatiseringsprisen er...

Antallet af robotter i Danmark er støt stigende, hvilket viser at det kan betale sig at satse på højteknologisk produktion herhjemme. Udviklingen kræver dog også at der tænkes i nye baner, hvilket afspejles af DIRA Automatiseringsprisen 2018, som netop er blevet uddelt.

Erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling i Danmark 2018

Ny publikation udgivet af Styrelsen for Forskning og Uddannelse viser, at de seneste års stigninger i erhvervslivets FoU-investeringer primært er drevet af store virksomheder. Det er uklart, hvorfor dansk erhvervslivs FoU-investeringer i stigende grad koncentreres på færre virksomheder. 

Ny e-bog om kunstig intelligens

Alexandra Instituttets har udgivet en komprimeret godtepose af en e-bog til dig, der ønsker at udvikle din forretning ved hjælp af kunstig intelligens. Bogen er spækket med fakta, konkrete cases og gode råd - og den er gratis.

Konference: Respekt for ressourcer

Er du virksomhedsleder? Vil du skabe en bæredygtig produktion ved at begrænse spild og udnytte affald? Så deltag i konferencen "Respekt for ressourcer" på Teknologisk Institut i Aarhus den 1. oktober 2018

Finanslov uden ambitioner for bredden af dansk erhvervsliv

Det er helt forkert, at regeringen ikke prioriterer flere midler til forskning og innovation. Det er nødvendigt, hvis vi skal have bredden af dansk erhvervsliv i gang med at udnytte mulighederne i ny teknologi. Det mener GTS-foreningen. 

Nyt 3D-print center

3D-print i metal giver virksomheder mulighed for at gå nye veje i produktionen. Derfor har Teknologisk Institut åbnet et nyt center for industriel 3D-print i Aarhus. Centeret kommer bl.a. til at huse 3D-print satsningen AM LINE 4.0, som er et samarbejde med bl.a. Grundfos og Danfoss og støttet af Innovationsfonden.