DBI sætter gang i tre nye indsatsområder

I sidste uge blev det offentliggjort, hvilke nye indsatsområder, som GTS-institutterne skal arbejde med i de kommende fire år. DBI er klar til at udvikle nye løsninger, som er både klimavenlige og brandsikre.

Danskerne opfinder mere under Corona

Corona-nedlukningen har sat fart i danskernes trang til at udvikle nye løsninger. Dette har ført til en fordobling af opfindelser der sættes i produktion. Opfindelserne har været så gode, at det har ført til en fordobling af aftaler om nye opfindelser, som sættes i produktion i danske virksomheder.

Digitalt boost til virksomheder i agroindustrien

Gennem et nyt projekt – Vækst i Agroindustrien – powered by data – får danske virksomheder i agroindustrien en enestående mulighed for, gennem et intenst virksomhedsforløb, at løfte dataanvendelsen og udvikle nye digitale forretningsmodeller.

Staten investerer 1,2 mia. kr. i teknologisk service

Power-to-X, komplekse grønne energisystemer, grøn fødevareproduktion, digitalisering og bæredygtigt byggeri er eksempler på områder, som GTS-institutterne skal arbejde med i de kommende fire år. Investeringen gør ny forskning tilgængelig for danske virksomheder.

EMRI skriver sig ind i eliten

Den danske elektronikproducent EMRI har med sit maritime elektronikprodukt RFB360-D - en ror feedback sensor - klaret alle relevante krav i en marinetypetest uden fejl eller behov for gentagelse af test.

Undersøgelse: Løsninger til sundere fødevarer

På vegne af Fødevarestyrelsen har Teknologisk Institut kortlagt løsninger til reduktion af sukker, fedt og salt i fødevarer og forbrugernes holdning til disse. Rapportens konklusioner offentliggøres d. 21. januar 2021.

Blåmuslinger giver inspiration til ny biobaseret læderlim

Med inspiration fra blåmuslinger og ingredienser fra bl.a. rejeskaller vil forskere og industri erstatte industrilime, som indeholder sundhedsskadelige opløsningsmidler.

DBI klar til at hjælpe producenter fra idé til marked

Med den nye mini-SBI-test får DBI endnu et værktøj til at støtte byggevareproducenter med produktudviklingen. Dermed kan DBI nu hjælpe hele vejen fra spæd idé til færdigt produkt.

Danmark har gode forudsætninger for at stå stærkt efter COVID-19

Stærke offentlige institutioner, et omstillingsparat arbejdsmarked og et land, hvor den digitale og energimæssige infrastruktur er i front. Det er nogle af de forudsætninger, der stiller Danmark stærkt til fremtiden efter COVID-19 krisen.

FORCE Technology i nyt samarbejde med MET Laboratories om sikkerhedsmærkning

FORCE Technology kan nu tilbyde sikkerhedsmærkning til elektronikproducenter, som er obligatorisk i USA og Canada. Desuden er den et kvalitetsstempel af højeste karat for udstyr markedsført i Danmark og globalt.