Innovationsfonden: Godt på vej, men plads til forbedring

Et internationalt ekspertpanel har afleveret sin evalueringsrapport til uddannelses- og forskningsministeren. Der er ros til fonden for at have udviklet sig til en nøglespiller inden for det vidensbaserede innovationssystem. Men også et klart budskab om, at Innovationsfonden skal blive bedre til at koordinere sin indsats med de andre aktører i innovationssystemet.

EARTO har fået ny formand

I forbindelse med EARTOS generalforsamling er der valgt ny formand og næstformand. Den tidligere vicepræsident for EARTO, Antti Vasaram, VTT, er ny formand. Ny næstformand er Iñaki San Sebastian fra Tecnalia.

Dansk aftryk i standarder i NACE-regi

Det er centralt for dansk industri at få et dansk aftryk på de internationale standarder, der udvikles inden for grøn energiteknologi. FORCE Technology bidrager med den nyeste viden om materialer, der skal bruges i barske miljøer.

Opbevaring af vacciner i soldrevet køleskab

Et solcelledrevet køleskab - SolarChill - sikrer optimal opbevaring af vacciner i lande med områder uden stabil elektricitet. Køleskabet er udvalgt som case-eksempel på innovativ teknologi ved FN’s Environment Assembly 11.-15. marts.

Ny bygning og testfaciliteter hos DBI

Inden årets udgang slår DBI dørene op for en ny tilbygning på Jernholmen i Hvidovre. I den nye bygning vil der være nye kursusfaciliteter, yderligere kontorpladser og moderne testfaciliteter, der bl.a. kan foretage facadetests.

Udviklingscenter for integrerede energiteknologier

Teknologisk Institut står bag et nyt udviklingscenter, der vil hjælpe danske virksomheder med test af integrerede energiteknologier som batterier, elbilsladestandere, varmepumper og solceller.

Ny administrerende direktør til Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger administrerende direktør til at stå i spidsen for arbejdet med at få flere til at anvende den nyeste it-forskning og teknologi.

En indgang til GTS-infrastruktur

Databasen ”Danmarks teknologiske infrastruktur” indeholder beskrivelser af teknologisk infrastruktur opbygget på GTS-institutterne. Dermed fungerer sitet som en fælles indgang til GTS-infrastruktur.

Hvordan kommer aktørerne videre med cirkulær økonomi?

Vil du gerne have et svar på dette, er der hjælp at hente i syv nye vejledninger, som Teknologisk Institut har udgivet. Her får byggeriet og produktionsbranchen råd om, hvordan de kommer videre mod øget genbrug og genanvendelse i den cirkulære økonomi.

Teknologisk Institut i spidsen for ny international Innovations-hub

Den nye Innovations-hub skal bidrage til, at europæiske produktionsvirksomheder står stærkt globalt og bliver rustet til Industri 4.0. Omdrejningspunktet er printet elektronik – en teknologi, der gør det muligt at printe elektrisk ledende baner på stort set alle overflader.