Danmark som førende testland - hvordan?

Når virksomheder udvikler nye miljøteknologier, materialer, robotter eller fødevarer, har de behov for at teste løsningerne på avancerede anlæg. Hvordan bliver Danmark et førende testland? Det sætter konference, som DI, IDA og GTS-foreningen står bag, til debat. 

MADE Innovationskonference

Savner du inspiration og indblik i, hvordan digitale hjælperedskaber som eksempelvis AR og VR kan forbedre produktionen og gøre hverdagen på fabriksgulvet nemmere? Så tag med til MADE Innovationskonference.

Kom og mød internationale eksperter i 3D-betonprint

Den 29. november drysser der internationalt stjernebetonstøv over Danmark, når en række internationale eksperter i 3D-betonprint deler ud af deres erfaringer på stor konference på Teknologisk Institut. 

Interesseret i IoT-teknologier og design?

Stadigt flere virksomheder får øjnene op for det vidtfavnende potentiale, der ligger i IoT. Derfor har FORCE Technology (IdemoLab) udgivet en gratis folder med guidelines om IoT-teknologier og design. 

Få hjælp til at navigere i dokumentationsjunglen

Er indeklimamærkets kriterier de samme som Svanemærkets? Hvad dækker en EPD over? Er en ordning målrettet en bygning, et byggeprodukt eller en virksomhed? Den grønne dokumentationsjungle kan være uoverskuelig. Derfor har Teknologisk Institut udarbejdet en publikation, der viser vejen. 

Store Støjdag tiltrak stort publikum

Da Miljøstyrelsens Referencelaboratoriums afholdt ”Store Støjdag” var omkring 135 personer mødt op for at høre om den nyeste viden indenfor støjmålinger og -beregninger. DELTA – en del af FORCE Technology har siden 1977 været Referencelaboratorium.

3D betonprint skaber nye muligheder i byggeriet

Innovationsfonden støtter nyt projekt, der skal udvikle næste generation 3D betonprint, så teknologien for alvor kan gøre sit indtog på byggepladser. Projektet hedder N3XTCON, og Teknologisk Institut bidrager bl.a. med sin viden om cementbaserede materialer, 3D-print og robotteknologi. 

GTS glæder sig over ny forskningsaftale

Alle Folketingets partier er enige om fordelingen af forskningsreserven for 2019. Aftalen betyder bl.a. flere penge til forskning i nye teknologiske muligheder. Det er en god prioritering, mener GTS-foreningen. 

Retningslinjer for GTS er opdateret

Uddannelses- og Forskningsministeriet har opdateret retningslinjerne for Godkendt Teknologisk Service (GTS-institutterne). Samtidig er det princippapir, der beskriver, hvordan GTS-institutterne agerer mellem almennytte og marked, blevet ajourført. 

Engelsk version af ”Performanceregnskab for GTS-net”

Hvert år udgiver GTS-foreningen et performanceregnskab, der giver en status på udviklingen i GTS-nettet samt en række eksempler på, hvordan GTS-institutterne samarbejder med dansk erhvervsliv. Regnskabet er nu udkommet på engelsk.