SMV:Digital åbner ny pulje til den digitale omstilling, hvor  små og mellemstore virksomheder kan søge om tilskud på 100.000 kr. til privat rådgivning om digital omstilling og udvikling af e-handel.

Puljen er på i alt 24,6 mio. kr., hvoraf 12,7 mio. kr. er øremærket til privat rådgivning om digital omstilling eller automatisering og 11,9 mio. kr. er øremærket til privat rådgivning om e-handel. Den bliver udmøntet efter først-til-mølle og lukker igen den 10. juni, medmindre puljen er opbrugt forinden.

Rådgivningsforløbene kan fx handle om afklaring af digitale muligheder, udvikling af business cases og implementering af nye teknologier og e-handelsløsninger.

Formålet med initiativet er at sætte strøm til den digitale omstilling og udvikling af e-handelsløsninger i de små og mellemstore virksomheder, som generelt er mindre digitale og investerer mindre i digitalisering end de store virksomheder.

Dorte Zacho Martinsen fra virksomheden BM Silo er  formand for SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital. Om initiativet siger hun:

“Tilskudspuljen skal bidrage til, at flere små og mellemstore virksomheder løfter blikket fra den næste faktura og i stedet prioriterer at afsætte tid til at fokusere på udviklingen af sin virksomhed. Der er store gevinster ved at tage nye digitale teknologier i brug. Det ved jeg fra min egen virksomheder. Men det kan for mange mindre virksomheder være svært at vide, hvorhenne man skal starte. SMV:Digital giver derfor tilskud til, at virksomhederne kan modtage kvalificeret privat rådgivning, der skal hjælpe dem godt på vej”.

GTS-foreningen er ligeledes repræsenteret i SMV:Boardet.

Mere information

Læs mere i en pressemeddelelse fra Erhvervsstyrelsen her

Læs mere om mulighederne og søg puljen her

Læs en case om BM Silo her