Inden årets udgang slår DBI dørene op for en ny tilbygning på Jernholmen i Hvidovre. I den nye bygning vil der være nye kursusfaciliteter, yderligere kontorpladser og moderne testfaciliteter, der bl.a. kan foretage facadetests.

Den nye tilbygning bliver den største investering i DBI’s historie.

– Vi bygger ud for at leve op til kundernes efterspørgsel på den bedst mulige måde. Den nye prøvningshal gør os bl.a. i stand til at foretage facadetests, som bliver et fokusområde i fremtiden. Samtidig vokser behovet for uddannelse og efteruddannelse inden for brand, og som GTS-institut skal vi være med til at løse de udfordringer, siger Jesper Ditlev, der er adm. direktør for DBI.

Ombygningen medfører desuden, at DBI får en tredje ovn, der kan prøve større emner og teste med andre temperaturkurver end i dag, så DBI kan teste efter flere standarder.

– Byggeriet skal stå færdigt i år, og i fjerde kvartal begynder vi at anvende de nye prøvningsfaciliteter, siger Jesper Ditlev.

Understøtte produktudvikling

Sideløbende med investeringen i de nye, store faciliteter investeres der også i prøvning i miniskala. Tilsammen betyder det, at DBI kan understøtte kunderne endnu bedre i deres produktudvikling og -dokumentation.

– De nye faciliteter gør os bedre i stand til at være en del af kundens rejse fra idé til produkt. Samtidig skal de nye faciliteter anvendes til vores forsknings- og udviklingsarbejde, så DBI kan fortsætte de seneste års arbejde på det område og udvikle nye måder at understøtte kunderne på, siger Jesper Ditlev.

For at servicere kunderne

DBI har barslet med tanken om en udvidelse i flere år. Positiv respons på nye produkter, forsknings- og udviklingsprojekter fra kunderne og en generel vækst i DBI’s forretning betyder, at tiden er moden til at gøre tankerne til virkelighed.

– Udviklingen i vores forretning viser, at vi har fat i noget rigtigt. Vi begynder at kunne hjælpe kunderne med endnu mere og endnu tidligere i deres produktudvikling. Derfor kommer de igen og beder om assistance til andre og flere opgaver i jagten på en kortere time-to-market for deres produkter. Det skal de nye faciliteter hjælpe yderligere med. Vi opfører dem for at servicere kunderne, siger Jesper Ditlev.

Den nye tilbygning hos DBI

Den nye tilbygning er tegnet af Rørbæk og Møller Arkitekter og skal stå færdig i slutningen af 2019. Bygningen skal huse kursusfaciliteter, kontorpladser og brandtestfaciliteter, der bl.a. kan håndtere facadetests.

Ombygningen medfører også, at DBI får en ny tredje og ekstrastor prøvningsovn. Aktiviteterne i de nye testfaciliteter begynder i årets fjerde kvartal. Den nye bygning føjer i alt 2.039 m2 til DBI’s faciliteter på Jernholmen i Hvidovre og er den største investering i DBI’s historie.

Få mere information om DBI her