Se program for konferencen: Danmark som førende testland – hvordan?

Du kan nu tjekke det endelige program for konferencen: ”Danmark som førende testland – hvordan?”. Kom bl.a. og hør uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers, fortælle om innovation i verdensklasse. Desuden vil et nyt GTS-initiativ blive præsenteret på konferencen. 

Potentialet i bioressourcer går op i røg

De fleste forsyningsvirksomheder forbrænder bioressourcer frem for at udnytte dem til genbrug og genanvendelse, viser rundspørge foretaget af Teknologisk Institut. Det understreger, at der er plads til nytænkning.

Betongenbrug skal mindske behovet for sand

Det globale forbrug af sand udgør i dag et problem, som bliver stadig mere akut i takt med at befolkningstilvæksten stiger. Byggebranchen tager udfordringen seriøst og arbejder på nedbringe sandforbruget via genbrug.

Der skal tages ansvar for de cirkulære ressourcer

Planlægning og håndtering af byggeaffald bør prioriteres højere i byggebranchen, end det er tilfældet i dag. Sådan lyder beskeden fra Teknologisk Institut, som anbefaler, at der dedikeres en koordinator til at følge nedrivningsprocessen nøje gennem et projekt.

Nyt luftlab skal teste for gasser og partikler

Teknologisk Institut åbner nyt Renluftslaboratorium, som skal hjælpe virksomheder med test og udvikling af teknologi til luftrensning. Laboratoriet kan eksempelvis dokumentere teknologier, som kan begrænse madspild.

Sig farvel til Inno-Pro og goddag til fremtiden

Innovationsnetværket for Produktion (Inno-Pro) ophører ved årsskiftet og afsluttes med en gratis konference d. 6. december med oplæg om, hvilke teknologier, tilgange og metoder, danske produktionsvirksomheder kan få gavn af i fremtiden.

Danske virksomheder holder igen med kunstig intelligens

Størstedelen af danske virksomheder mener endnu ikke, at kunstig intelligens er relevant for dem selv. Det viser en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut.

Elektroniske pilleæsker kan føre til millionbesparelser

Forsøg med teknologisk medicinadministration giver gladere borgere og viser vejen til store millionbesparelser i hjemmeplejen. Med teknologien bliver borgerne mindet om, hvornår de skal tage deres medicin samtidigt med, at mængden doseres korrekt

Nu skal der mere fart på digitalisering i SMV’er

Nyt SMV:Board skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med at blive mere digitale. Lars Fremerey, udviklingschef i GTS-foreningen, får en plads i bestyrelsen, der som formand får Dorte Zacho Martinsen, CEO hos BM Silo i Holstebro. 

Danmark som førende testland - hvordan?

Når virksomheder udvikler nye miljøteknologier, materialer, robotter eller fødevarer, har de behov for at teste løsningerne på avancerede anlæg. Hvordan bliver Danmark et førende testland? Det sætter konference, som DI, IDA og GTS-foreningen står bag, til debat.