fa%c2%a6rgen-mellem-hundested-og-ra%c2%b8rvig-som-fa%c2%a5r-installeret-en-partikelfilterla%c2%b8sning-pg

Nyt tiltag skal mindske luftforurening fra færger

Et nyt projekt med Teknologisk Institut i hovedrollen skal afprøve metoder til at nedsætte luftforurening fra færger. Det skal give bedre vilkår for luftkvaliteten i kystnære byer og samtidig skabe grundlag for nye, danske arbejdspladser.
lys

Vil du blive klogere på digitalisering? Så kig forbi "Veje til Vækst"

Konferencen ”Veje til vækst” sætter fokus på digitalisering, og formålet er at bringe dig tættere på at udleve dine digitale ambitioner. Du kan blandt andet møde FORCE Technology, Teknologisk Institut og GTS-foreningen på konferencen, der holdes i Herning Messecenter d. 15. december. Tilmeld dig inden d. 9. december.

På udkig efter nyt job?

FORCE Technology søger nye kollegaer. En erfaren QHSE-specialist til inspektion og prøvning, en lead auditor til ISO 22000 og FSSC 22000 og en studentermedhjælper med interesse for strømningsmekanik. Du kan tjekke de ledige stillinger ud her.
66831_bl%e5%20v%e6kst_jpgw1460h808rcover_filename66831_blaa%20vaekst

Ny pulje skal skabe blå vækst

Danske virksomheder har i kraft af en ny pulje nu mulighed for at søge midler til demonstration af forretnings- og vækstmuligheder indenfor blå biomasse – tang og skaldyr. Puljen er iværksat på baggrund af en ny rapport, som Teknologisk Institut har bidraget til sammen med en lang række partnere.
View of the city of Copenhagen along the lakes at night with moon light.

Workshop om vindtunneller er en succes for arkitekter

For tredje gang havde FORCE Technology fornøjelsen af at byde arkitekter velkommen til en eftermiddagsworkshop i vindtunnelens tegn. Her gav en af GTS-instituttets seniorspecialister en kort introduktion til vindrelaterede problemer i bymiljøer samt brugen af vindtunneler.
soeren_pind1

Ny minister for GTS-institutterne

Søren Pind bliver ny uddannelses- og forskningsminister, og får dermed blandt andet ansvaret for de danske GTS-institutter. Vi ser frem til samarbejdet, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.
Exploding Water Main Causes Flooding

Temadag om spildevands- og afløbssystemer

På DHI's temadag præsenterer GTS-instituttet sine forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for spildevands- og afløbssystemer. Specielt vil der være fokus på smarte løsninger til at skabe klimarobuste og bæredygtige byer.
1234

Tracking-eksperiment stjal opmærksomhed til konference

Op mod 100 deltagere meldte sig til blive tracket på Geoforums årlige konference, Kortdage 2016, der blev afholdt fra den 7.-9. november i Musikhuset i Aarhus. Alexandra Instituttet har leveret den teknologi, der registrerer, hvordan deltagerne bevæger sig rundt i løbet af konferencen.
close-up of hands of a teacher with a ballpoint pen, the teacher focuses attention on himself gesture

Kom og oplev Teknologisk Instituts droneindsats

Er du interesseret i den nyeste forskning på droneområdet, og vil du have overblik over, hvordan droneteknologien er i udvikling? Så kom forbi og oplev Teknologisk Instituts faciliteter i Odense.
Background photo of Zoophobas superworms.

Nyt projekt skal bringe insekter til bordet

Innovationsfonden har valgt at støtte nyt projekt, der skal sikre at Danmark etablerer sig som foregangsland ift. bæredygtig produktion af insekter. Insekterne skal vokse med hjælp fra organiske spildprodukter, og håbet er at de vil finde anvendelse i foder og som ingrediens i danske køkkener.