Nyt projekt vil gøre det nemmere for SMV'er at anvende 3D-print

Et nyt demonstrations- og videncenter for industriel 3D-print i metal skal gøre det attraktivt for mindre danske virksomheder at anvende 3D-print i deres produktion. Innovationsfonden investerer 35 mio. kr. i projektet, som Teknologisk Institut er en del af. 

Ny analyse viser, at der er et stort potentiale for ny energi til droner

Verdensmarkedet er potentielt modent til at bruge brændselsceller og andre alternative energikilder til droner. Det konkluderer Teknologisk Institut på baggrund af ny analyse af det globale dronemarked. 

Oplev fremtidens produktion

MADE står bag virksomhedsbesøg, hvor Grundfos åbner dørene til deres produktion. Her kan du bl.a. opleve, hvordan 3D print giver værdi i både design og råvareeffektivitet, og hvordan Augmented Reality støtter medarbejderne i løbet af deres arbejdsdag.

GTS-institutterne og Københavns Universitet indgår strategisk partnerskabsaftale

Københavns Universitet og GTS-institutterne har indgået en ny, strategisk partnerskabsaftale. Aftalen skal styrke samarbejdet i de kommende år og komme det danske erhvervsliv til gode. 

Sådan skal DBI-projekt understøtte Femern Bælt-forbindelsen

DBI står i spidsen for et nyt projekt, Femern SafetyLab, som skal udvikle teknologi, der kan hjælpe danske producenter med at teste nye løsninger til brand og evakuering i forbindelse med den kommende Femern Bælt-forbindelse.

Virksomheder opnår størst effekt af GTS-samarbejde

Ny publikation fra Uddannelses- og Forskningsministeriet kortlægger erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling. GTS glæder sig over, at FoU-aktive virksomheder opnår den største produktivitetseffekt igennem et samarbejde med et GTS-institut. Men der er også grund til bekymring. 

Danmark er vært for Big Science Business Forum

For første gang nogensinde samles repræsentanter fra otte af verdens største forskningsfaciliteter i Big Science Business Forum for at præsentere deres samlede udbud for den europæiske industri - og det hele foregår i København.

Virksomheder får støtte til udvikling af dansk rumteknologi

I en ny rapport gør Uddannelses- og Forskningsministeriet status på den offentlige støtte, som er gået til det danske rumerhverv over de seneste 5 år. Støtten løber op i 224 millioner kr. og er fordelt mellem 61 danske projekter. Det tegner et billede af et rumerhverv i rivende udvikling.

Danske vandmålerproducenter får styrket konkurrenceevnen

Med afsæt i sit tidligere standardiseringsarbejde går FORCE Technology efter en toppost i europæisk standardiseringsudvalg. Det skal gøre danske vandmålerproducenter mere konkurrencedygtige på den internationale scene.

e-bog om IoT-sikkerhed fra Alexandra Instituttet

Der er ingen tvivl om, at når vi kobler vores produkter på nettet og giver kunderne ny funktionalitet og producenterne indsigt i en masse data, så gør vi også produkterne mere såbare. Men i denne e-bog om IoT-sikkerhed giver Alexandra Instituttet dig opskriften på, hvordan du skal tænke sikkerhed ind i dit IoT-produkt!