Servitization kan føre til ny milliardomsætning hos danske virksomheder

Servitization er en af de vigtigste byggesten i transformationen af industrien i Danmark. Med det nye initiativ Servitize.DK, skal flere danske virksomheder hjælpes til at udvide forretningen med produktrelaterede serviceydelser.

Gratis e-bog om Augmented Reality

Augmented Reality (AR) kan være med til at sende din forretning op i den teknologiske superliga. Hvis du har lyst til at tage det næste skridt kan du finde inspiration fra Alexandra Instituttet, som har udgivet en ny e-bog om teknologiens muligheder.

Sensorer kan begrænse pesticidforbrug

Test foretaget af Teknologisk Institut viser, at sensorer i markerne kan hjælpe landmanden med at reducere sit forbrug af pesticider med helt op imod 76 procent.

Exoskeletter giver ekstra kræfter i produktionen

Tunge løft og ensidigt arbejde slider stadig på medarbejderne i mange danske produktionsvirksomheder. Derfor vil Teknologisk Institut undersøge potentialet i de såkaldte exoskelleter, der kan skåne medarbejdernes led og muskler.

20 virksomheder skal bane vejen for sikrere produkter på nettet

Industriens Fond vil styrke cybersikkerheden i danske IoT-produkter. Derfor støtter fonden et nyt initiativ, der vil klæde 20 virksomheder på til at udnytte it-sikkerhed som konkurrenceparameter.

3D-print bidrog til dansk succes ved kokke-VM

Årets kokke-VM i Lyon, Bocuse d’Or, endte med den danske stjernekok Kenneth Toft-Hansen på sejrsskamlen. En af hemmelighederne bag succesen var 3D-printede forme, som skabte et unikt gastronomisk udtryk.

Materialeprisen fra FORCE Technologys Materialefond uddelt

Adam Rubin modtog prisen i forbindelse med Dansk Metallurgisk Selskabs Vintermøde 24. januar 2019. Prisen gives for en ekstraordinær indsats. 

Hvem skal innovationsindsatsen ramme?

I en ny rapport har DFiR anbefalet, at man arbejder med en ny målgruppe for den danske innovationsfremmeindsats. Målgruppen består af de innovationsmodne virksomheder, som er klar til at gå ind i en innovationsproces.

Den mindste mikroplast skal fjernes fra spildevandet

Sammen med tre forsyningsselskaber og en teknologileverandør har Teknologisk Institut sat sig for at udvikle teknologi til at fjerne de mindste fraktioner af mikroplast og mikrogummi i renset spildevand.

Miljøet vinder ved genbrug af asfalt

Projektet ”Cirkulær Asfaltproduktion i Danmark” har påvist at store dele af asfalten på de danske veje kan genbruges. Det kan mindske vejnettets aftryk på miljøet uden yderligere omkostninger. Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.