Indeholder fremtidens brændstof tang?

Teknologisk Institut arbejder i EU-projektet "MacroFuels" på at gøre tangbaseret bioethanol attraktivt som fremtidens klimavenlige brændstof. Allerede nu kan en bil køre på en blanding af tang-ethanol og benzin med en performance på niveau med det brændstof, vi kender fra tankstationen.

Husk kontrol af altaner

Det er vigtigt at ejere af ejendomme med ældre altaner får kontrolleret, om altanerne stadig er sikre. Dette gælder særligt den udkragede altantype med udliggerjern. Teknologisk Institut har udgivet flere vejledninger, hvor ejendomsejere kan se faresignalerne på, om en altan skal grundigt undersøges.

Det skal være nemmere at måle udledning af lattergasser og ammoniak fra marker

Hvordan kan nye målemetoder gøre det nemmere og hurtigere at måle miljøteknologiers klima- og miljøeffekt i planteproduktionen? Det undersøger Teknologisk Institut i projektet "REM" støttet af GUDP.

Nye værktøjer til beregning af totalomkostninger for motorkøretøjer

FORCE Technology har udviklet nye TCO-værktøjer for motorkøretøjer for Miljøstyrelsen, som skal hjælpe det offentlige med omkostningseffektive indkøb.

Akkrediteret test af mundbind sikrer kvalitet og dokumentation

Mundbind anvendes i stigende omfang som værnemiddel i kampen mod Coronavirus. FORCE Technology tilbyder nu akkrediteret test af mundbind, så du kan være sikker på at produktet rent faktisk lever op til de krav, som er beskrevet i standarden og at det kan dokumenteres.

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

På hjemmesiden teknologiskinfrastruktur.dk finder du beskrivelser af test- og udviklingsfaciliteter, som GTS-institutterne stiller til rådighed for dansk erhvervsliv på kommercielle vilkår.

Katarina Ammitzbøll på besøg hos FORCE Technology

Hvordan bidrager GTS-institutterne til at skabe dansk innovation? Det fik de konservatives uddannelses- og forskningsordfører Katarina Ammitzbøll en smagsprøve på, da hun var på besøg hos FORCE Technology i uge 27.

ITD stiller sig i spidsen for digitaliseringen af dansk vejgodstransport

I tæt samarbejde med Alexandra Instituttet etablerer ITD et internationalt videncenter og stærkt udviklingsmiljø, der sætter turbo på den digitale omstilling af den danske vejgodstransport.

GTS’er udpeget til Innovationsfondens bestyrelse

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har udpeget fire nye bestyrelsesmedlemmer til Innovationsfonden. Mette Glavind, direktør for Byggeri og Anlæg, Teknologisk Institut, er nyt medlem af bestyrelsen. 

Dårlige masker på markedet

DR skriver om, at forkerte certifikater på masker til at beskytte mod coronavirus har været et stort problem under coronakrisen. Heldigvis har FORCE Technology arbejdet hårdt for at teste om indkøbte masker lever op til EU kravene, før de tages i brug i det danske sikkerhedssystem.