Teknologisk Institut bag ny metode til udvinding af naturlig blå farve

Forbrugerne efterspørger naturlige farver, men der findes ikke en stabil naturlig blå farve på markedet. Teknologisk Institut har sammen med en række partnere udviklet en ny metode til ekstraktion af blå farve fra alger. Farven er testet af i is med et flot blåt produkt som resultat.

Børn udsættes stadig for problematisk kemi

Ufødte og små børn udsættes fortsat for mange stoffer, der er hormonforstyrrende eller kan skade udviklingen af deres hjerner. Det konkluderer en rapport fra DHI og DTU Fødevareinstituttet, der har undersøgt børn og ufødtes samlede udsættelse for mere end 60 kemiske stoffer.

Droner skal forebygge plantestress

Teknologisk Instituts AgroTech og Center for Robotteknologi går nu sammen om at udvikle nye dronebaserede løsninger til landmænd og gartnerier. Målet er bl.a. at forebygge plantestress, som kan have store konsekvenser for produktionen.

Danmarks største kraftmåler flytter ind hos FORCE Technology

En ny kraftmaskine giver danske virksomheder adgang til en bred servicepalet for kalibrering af måleudstyr. Maskinen er den eneste af sin slags i Danmark, og den byder derfor på nye muligheder for danske virksomheder.

Tak for et godt Folkemøde 2017

Vigtige temaer blev sat til diskussion i GTS-debatterne i teltet ”Grib-mulighederne” under årets folkemøde. Paneldeltagerne fik lagt nogle spændende spor ud for fremtiden, hvor bl.a. disruption og kunstig intelligens kommer til at spille en afgørende rolle i samfundet. Her kan du få en lille smagsprøve på, hvad der skete under vores debatter.

Drone-branchen i kraftig vækst

En nyligt opdateret kortlægning fra Teknologisk Institut viser, at antallet af professionelle drone-operatører i Danmark er steget med 30 procent på mindre end et år. Samtidig er brugen af droner udvidet til nye formål, skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Bedre forebyggelse på baggrund af Projekt Brandårsager

Forbedret kampagnemateriale og forhåbentlig et lavere antal dødsbrande. Det bliver resultatet af ’Projekt Brandårsager’, som DBI har netop har gennemført i samarbejde med Beredskabsstyrelsen, Rigspolitiet, og med støtte fra TrygFonden.

FORCE Technology søger nye kolleger

Hos FORCE Technology er man på udkig efter nye kolleger som har lyst til at føre GTS-instituttet ind i fremtiden. Er du ingeniør med interesse i inspektionsarbejde, specialist i EMC eller har du evner som projektleder, så kig med her.

Grib mulighederne på Folkemødet på Bornholm

GTS er på Folkemødet med spændende debatter om: Disruption, fremtidens bæredygtige fødevarer, cyberangreb, oversvømmelse af de danske kyster, kunstig intelligens og erhvervssuccesen Bornholm. Tjek hele vores program her!
opfind

Danske opfindere skaber milliard-omsætning

Opfinderrådgivningen har årligt kontakt med tusindvis af iderige danskere, som får hjælp til at teste deres gode ideer. Ny måling viser, at danske opfindere de sidste ti år har bidraget til milliard-omsætning i eksisterende virksomheder.