GTS-institutterne har en fod i hver lejr

Hvad er det nye i forskningen, og hvad er behovene i markedet? Det har GTS-institutterne fokus på i deres arbejde for at skabe dansk innovation. Formålet er at bringe teknologi i anvendelse i så mange danske virksomheder som muligt, fortæller direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen, i ny video. 

Innovationschef: Vi bliver ikke 'ramt' af robotter

Innovationschef Hanne Shapiro fra Teknologisk Institut har besøgt DR og Svend Brinkmann i ’Brinkmann på P1’. Her diskuterede de to fremtidens arbejdsmarked og den automatisering, som finder sted på de danske arbejdspladser.

Hvordan får vi flere robotter ud i de danske SMV’er?

Små og mellemstore danske virksomheder har svært ved at investere tilstrækkeligt i automationsteknologi. Det er en tendens, der gerne skulle vende, men hvordan gør vi det? Her er tre forslag - har du et fjerde?

Fra værktøjsproducent til digital virksomhed

GTS-nettet er en deleordning for små og mellemstore virksomheder, og virksomheder kan med fordel bruge GTS-institutterne som den innovationsafdeling, de ikke selv har ressourcer til at opbygge. Det mener Erick Thürmer, direktør i ”Thürmer Tools”. 

Ny løsning gør robotter lettere at oplære

Du angiver dit produkts højde, bredde og placering, og så går robotten i gang. Robotproducenten EasyRobotics har med hjælp fra Teknologisk Institut og ROBOTT-NET skabt en løsning, der gør det lettere at programmere producentens robotceller.

Værdifulde råstoffer kan udledes af restprodukter

Hos Teknologisk Institut er man klar til at indvie et nyt pilotanlæg til bioraffinering. Anlægget gør det muligt at ekstrahere værdifulde stoffer fra biologiske restprodukter, som eksempelvis at udvinde proteiner fra sukkerroetoppe.

AkvaVejen er nu indviet

Den 22. juni åbnede "AkvaVejen” på Bredagervej i Kastrup. AkvaVejen er en innovativ klimatilpasningsløsning, der har et stort potentiale i forhold til direkte nedsivning, rensning og rekreativ anvendelse af vand i tæt bebyggede boligområder. Se vejen i aktion her.

Automatiseringsprisen 2017 - Har du mødt de nominerede?

Tidligere på året inviterede Dansk Robot Netværk (DIRA) på besøg hos de nominerede til DIRAs automatiseringspris 2017. Hvis du ikke var med, kan du her se en film fra hvert besøg og lære mere om virksomhederne og deres løsninger. 

Et år med måleteknik på højeste niveau

DFM har udgivet sin årsrapport for 2016. Her løfter GTS-instituttet sløret for en positiv udvikling, som har manifesteret sig på flere fronter - særligt økonomisk og i forhold til instituttets FoU-aktiviteter.

Teknologisk Institut bag ny metode til udvinding af naturlig blå farve

Forbrugerne efterspørger naturlige farver, men der findes ikke en stabil naturlig blå farve på markedet. Teknologisk Institut har sammen med en række partnere udviklet en ny metode til ekstraktion af blå farve fra alger. Farven er testet af i is med et flot blåt produkt som resultat.