Sådan gik det GTS-institutterne i 2016

Hvor meget omsatte GTS-institutterne samlet set for i 2016? Hvor mange kunder havde de? Og hvor mange forsknings- og udviklingsprojekter indgik de i? Det er noget af det, du kan blive klogere på ved at læse publikationen ”Performanceregnskab for GTS-net 2017”, der netop er udkommet. 

Sådan griber man digitaliseringen an i fødevareindustrien

Samarbejd tættere om data fra mark til butik og få flere unge med digitale kompetencer ind i fødevareklyngen. Sådan lyder nogle af de anbefalinger, som Panelet for Digital Vækst i Fødevareklyngen netop har lanceret. Målet er at bringe digitaliseringen i klyngen til nye højder.

Data-værktøj kan forandre din forretningsmodel

Op mod 500 virksomheder ventes at deltage i projektet DataForBusiness og tage et nyt gratis værktøj i brug, der skal øge anvendelsen af data. Alexandra Instituttet har været med til at udvikle værktøjet, der skaber et fælles sprog, når IBM’s konsulenter skal ud og snakke med virksomheder om big data. 

Virtual reality skal bringe velfærdsteknologi til borgerne

Teknologisk Institut lancerer en ny platform, der skal bane vejen for mere velfærdsteknologi i de danske kommuner. Med hjælp fra virtual reality skal plejepersonalet  opleve potentialet i velfærdsteknologi. Deres accept er nemlig afgørende for, at der sker en succesfuld implementering af ny teknologi i kommunerne.

DBI Certification A/S vil certificere brandrådgivere

Med den nye certificeringsordning for teknisk byggesagsbehandling skal mange brandrådgivere certificeres. Derfor står DBI Certification A/S klar til at påtage sig rollen som certificeringsorgan i den nye ordning.

Specialdesignet hospitalsmad skal hjælpe patienter

Nyt projekt skal udvikle en teknologi, som med 3D print og nyudviklede ingredienser skal revolutionere hospitalskøkkenerne. Målet er at skræddersyede måltider skal kunne tilbydes til den enkelte patient.

Euronome Analyzer skruer op for væksten med DCAKI

"Vi ville have vanskeligt ved at få den samme løsning andre steder og under samme tag". Sådan lyder det fra den adm. direktør i Euronome Analyzer, der netop er flyttet ind i Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens (DCAKI).

Arkitektonisk design i 3D betonprint

Teknologisk Institut har i samarbejde med Kim Utzon Arkitekter og NCC Danmark A/S designet, produceret og samlet en 3D printet betonkonstruktion, som skal være med til at udforske byggebranchens muligheder med teknologien.

Navnenyt: Ny direktør i Danfysik A/S

Teknologisk Instituts datterselskab, Danfysik A/S, får ny administrerende direktør med virkning fra 1. september 2017, hvor Henrik Steen Andersen tiltræder stillingen. Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Potentialet i velfærdsteknologien er endnu ikke indfriet

Velfærdsteknologi har stor betydning for det kommunale serviceniveau, men potentialet i teknologierne er stadig ikke udnyttet godt nok. Det viser en ny undersøgelse, som Teknologisk Institut har gennemført blandt 67 af landets 98 kommuner.