Øget behov for viden om indeklima

Halvdelen af virksomhederne i byggeriet mangler ifølge ny rapport fra Teknologisk Institut viden om luftkvaliteten i bygninger. Rapporten viser også, at behovet stiger i takt med, at flere nye og genbrugte materialer introduceres i byggebranchen.

Undersøgelse af dødsbrand: Plejehjem levede ikke op til brandsikkerhedskrav

Plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro på Djursland levede ikke op til brandsikkerhedskrav, da hjemmet brændte den 3. august, og tre beboere omkom. Det viser en ny undersøgelse, som DBI har foretaget for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Ny teknologi fører til bedre fødevaresikkerhed

Mere end to tredjedele af virksomhederne i den danske fødevarebranche forventer stigende krave til sporbarhed i de kommende år. Hver tredje fødevarevirksomhed forventer derfor at indføre flere målesystemer i fremtiden, viser en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut.

DHI blandt modtagere af støttemidler fra Den Europæiske Rumorganisation

Det danske rumerhverv støttes med 17 millioner af ESA til 7 nye teknologier. Fokus er på kompakte stjernekameraer, bedre og billigere afprøvninger af satellitantenner med droner eller skibsruter, der sparer brændstof og reducerer udledninger ved hjælp af satellitdata.

Projekt skal finde den bedste menneskelige firewall

EU-projektet DOGANA stiller skarpt på truslen fra svindlere, og hvilken træning af medarbejdere der giver virksomheder den bedste beskyttelse mod dem. DBI er med i projektet, som skal lede til træningsforløb i at modstå Social Engineering-angreb.

Gamle bygninger skal bruges som nye råstoffer

Ifølge en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut er byggeriet allerede i fuld gang med at omstille sig til mere genbrug og genanvendelse. Samtidigt melder branchen dog også, at dokumentation af kvaliteten er altafgørende for, om genanvendelsen griber om sig.

Og vinderen af DIRA Automatiseringsprisen er...

Antallet af robotter i Danmark er støt stigende, hvilket viser at det kan betale sig at satse på højteknologisk produktion herhjemme. Udviklingen kræver dog også at der tænkes i nye baner, hvilket afspejles af DIRA Automatiseringsprisen 2018, som netop er blevet uddelt.

Erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling i Danmark 2018

Ny publikation udgivet af Styrelsen for Forskning og Uddannelse viser, at de seneste års stigninger i erhvervslivets FoU-investeringer primært er drevet af store virksomheder. Det er uklart, hvorfor dansk erhvervslivs FoU-investeringer i stigende grad koncentreres på færre virksomheder. 

Ny e-bog om kunstig intelligens

Alexandra Instituttets har udgivet en komprimeret godtepose af en e-bog til dig, der ønsker at udvikle din forretning ved hjælp af kunstig intelligens. Bogen er spækket med fakta, konkrete cases og gode råd - og den er gratis.

Konference: Respekt for ressourcer

Er du virksomhedsleder? Vil du skabe en bæredygtig produktion ved at begrænse spild og udnytte affald? Så deltag i konferencen "Respekt for ressourcer" på Teknologisk Institut i Aarhus den 1. oktober 2018