Staten investerer 1,2 mia. kr. i teknologisk service

Power-to-X, komplekse grønne energisystemer, grøn fødevareproduktion, digitalisering og bæredygtigt byggeri er eksempler på områder, som GTS-institutterne skal arbejde med i de kommende fire år. Investeringen gør ny forskning tilgængelig for danske virksomheder.

EMRI skriver sig ind i eliten

Den danske elektronikproducent EMRI har med sit maritime elektronikprodukt RFB360-D - en ror feedback sensor - klaret alle relevante krav i en marinetypetest uden fejl eller behov for gentagelse af test.

Undersøgelse: Løsninger til sundere fødevarer

På vegne af Fødevarestyrelsen har Teknologisk Institut kortlagt løsninger til reduktion af sukker, fedt og salt i fødevarer og forbrugernes holdning til disse. Rapportens konklusioner offentliggøres d. 21. januar 2021.

Blåmuslinger giver inspiration til ny biobaseret læderlim

Med inspiration fra blåmuslinger og ingredienser fra bl.a. rejeskaller vil forskere og industri erstatte industrilime, som indeholder sundhedsskadelige opløsningsmidler.

DBI klar til at hjælpe producenter fra idé til marked

Med den nye mini-SBI-test får DBI endnu et værktøj til at støtte byggevareproducenter med produktudviklingen. Dermed kan DBI nu hjælpe hele vejen fra spæd idé til færdigt produkt.

Fra nytår bliver innovationsindsatsen styrket i hele Danmark

I det nye år er seks Innovations Officers klar til at hjælpe virksomheder i hele landet med at forstå mulighederne i det danske innovationssystem. Innovationsfonden og GTS-institutterne står bag de nye Innovations Officers, som får kontor hos landets erhvervshuse.

Danmark har gode forudsætninger for at stå stærkt efter COVID-19

Stærke offentlige institutioner, et omstillingsparat arbejdsmarked og et land, hvor den digitale og energimæssige infrastruktur er i front. Det er nogle af de forudsætninger, der stiller Danmark stærkt til fremtiden efter COVID-19 krisen.

FORCE Technology i nyt samarbejde med MET Laboratories om sikkerhedsmærkning

FORCE Technology kan nu tilbyde sikkerhedsmærkning til elektronikproducenter, som er obligatorisk i USA og Canada. Desuden er den et kvalitetsstempel af højeste karat for udstyr markedsført i Danmark og globalt.

Ny rapport: Teknologiske udfordringer og behov i life science-industrien i Danmark

Ny undersøgelse ser nærmere på de teknologiske udfordringer og behov i forhold til digitalisering og grøn omstilling i life science-industrien. Rapportens konklusioner peger i retning af, at der er fuld fart på digitaliseringen, mens den grønne omstilling halter lidt bagefter, særligt i de små virksomheder.

COVID-19 har styrket brug af velfærdsteknologi

Corona-pandemien har resulteret i, at landets kommuner i højere grad har gjort brug af velfærdsteknologi, end de før har gjort. Det viser en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut, CareNet og Danish.Care.