PCB

Nye udmeldinger om PCB giver mere tid

I slutningen af 2013 kom Sundhedsstyrelsen, Energistyrelsen og en arbejdsgruppe under Arbejdsskadesstyrelsen med udmeldinger, som flytter ved normal praksis omkring vurderinger af PCB i indeklimaet. Undersøgelse viser, at effekten af PCB på den menneskelige organisme og på indeklimaet i private boliger er ikke så stor som frygtet.

PCB er dog stadig et alvorligt problem

”De nye udmeldinger giver både rådgiver, og bygherrerne og boligejerne bedre tid til at foretage supplerende undersøgelser og afdække, hvilke tiltag, der er de rigtige,” siger Martin Nerum Olsen, faglig leder i Indeklima og Bygningsundersøgelser på Teknologisk Institut. Han understreger dog, at PCB fortsat er et stort problem, som skal tages alvorligt. De primære PCB kilder, der kan berøres fysisk, skal forsegles i størst mulige omfang, så både børn og voksne ikke kan komme i direkte fysisk kontakt med dem.

Kom til minikonference om PCB på Teknologisk Institut

Er du interesseret i at vide mere om PCB og miljøskadelige stoffer samt affaldshåndtering, afholder Teknologisk Institut en minikonference på Teknologisk Institut i Aarhus den 6. februar kl. 12-16.15. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Skriv til ac@teknologisk.dk, oplys navn, virksomhed og e-mail for at tilmelde dig.

Læs mere.