københavnerspand

Ny københavnerspand på gaden

“Københavnerspanden” bliver lanceret i en ny udgave i genanvendt plast, der bidrager til at understøtte mål om genanvendelse og cirkulær økonomi. 

FORCE Technology har i samarbejde med Københavns Kommune og Dan-Hill-Plast A/S afsluttet et pilotprojekt, hvor de gamle, kendte Københavnerspande i rustfrit stål er blevet gentænkt i design, brugervenlighed og ikke mindst bæredygtighed.

”Vi er rigtig glade for at kunne være med til at lancere en ny pilotudgave af Københavnerspanden, der afspejler Københavns Kommunes fokus på genanvendelse og cirkulær økonomi”, fortæller Trine Erdal, Forretningsudviklingschef i FORCE Technology.

Resultatet er blevet en ny og moderne udgave af Københavnerspanden i genanvendt plast. De første 100 spande er produceret og bliver nu testet af københavnerne i byrummet over det næste års tid.

Bæredygtigt design – økonomisk som miljømæssigt

Målet med at udskifte Københavnerspandene er et økonomisk og miljømæssigt mere bæredygtigt design kombineret med et æstetisk og funktionelt produkt og en forbedret brugeroplevelse for både borgere og renovationsarbejdere.

”Vi har med forsøget taget et vigtigt skridt i retningen af at genanvende plastaffald til produktion af byudstyr som f.eks. affaldskurve. På den måde laves affald om til en værdifuld ressource. Vi glæder os til resultatet af testen af den nye affaldskurv”, siger Jon Pape, der er serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Pilotprojektet er gennemført i regi af ’ResourceLAB’.

Læs en pressemeddelelse her