Ny analyse: Store gevinster ved at investere i robotter

Flere danske produktionsvirksomheder skal få øjnene op for teknologiske muligheder. En ny analyse fra Teknologisk Institut viser nemlig, at mange virksomheder kan øge deres årlige profit med mere end tre millioner kroner ved at investere i robotter. 

98 procent af 458 adspurgte, danske produktionsvirksomheder vil kunne øge deres årlige profit ved at automatisere, og 16 procent vil kunne øge deres årlige profit med mere end tre millioner kroner. Det viser tal fra en ny analyse foretaget af Teknologisk Institut, som udkommer i 2018.

Tallene er baseret på de 458 danske virksomheder, der har indtastet deres oplysninger på onlineværktøjet Robot Investment, som er udviklet af Teknologisk Institut. Værktøjet har til formål at skabe et overblik over automatiseringspotentialet hos en produktionsvirksomhed.

– Det er i sig selv ikke overraskende, at man kan spare penge ved at automatisere sine arbejdsprocesser. Men at så mange virksomheder kan vinde så betydelige produktivitetsgevinster ved at investere i robotter beviser to ting; prisen på robotter er nu nede på et niveau, hvor det ikke længere burde være en barriere, og der er stadig et stort automationspotentiale i danske virksomheder, siger sektionsleder Leif Henrik Jakobsen fra Teknologisk Instituts Analyse og Erhvervsfremme.

I værktøjet indtaster virksomheden typen af robot, der ønskes investeret i (ny, brugt eller leaset), lønomkostninger og omsætning, antal ansatte involveret i en given proces og materialeomkostningerne for processen, samt hvor stor en del af processen, der forventes automatiseret. På baggrund af denne information udarbejder værktøjet omkostninger og fordele ved løsningen samt tilbagebetalingstiden.

Læs mere her

INVITATION: Gratis kursus om automatisering

GTS-foreningen, Væksthusene og InnovationsAgenterne inviterer dig og din virksomhed til et gratis kursus om støtte til automatisering og teknologi i produktionen. Et kursus om jeres fremtid som produktionsvirksomhed. Kurset finder sted den 5. december kl. 7.00-12.00 på Teknologisk Institut i Taastrup.

Læs mere og tilmeld dig her