Ministerbesøg med fokus på intelligente bygninger

Mandag d. 27. november var Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholdt (V) forbi hos Teknologisk Institut i Høje Taastrup, hvor han åbnede dagens konference omhandlende fremtidens intelligente bygningsdrift.

Til konferencen blev der dagen igennem sat fokus på, hvordan man bedre kan udnytte IoT – Internet of Things – til at skabe intelligente bygninger og dermed opbygge et grundlag for datadreven drift. Ambitionerne på området er store og forhåbningen er, at man i fremtiden vil kunne etablere intelligente bygninger, som er i stand til at varetage deres egen drift.

Case-stories

Konferencen bød løbende på flere forskellige casestories fra Danmark og udlandet, som bidrog til at belyse de tekniske muligheder og aspekter, der kan være med til at skabe merværdi for bygningsejere såvel som de personer, der bruger bygningerne til dagligt.

I den udstrækning blev der ikke kun reflekteret over indsamlingen af data, men i høj grad måderne, hvorpå den blev præsenteret og bearbejdet løbende. Derfor blev de menneskelige aspekter af den nye teknologi – eller rettere krydsfeltet mellem mennesket og teknologien – også behandlet som et underliggende tema, der bør gribes an i de enkelte løsninger og bygninger.

Her kan du se, hvem der holdt oplæg.