innovationspolitik

Læs redegørelsen for forsknings- og innovationspolitik 2015

Nu kan du læse redegørelsen for forskning og innovation i Danmark og få et overblik over indsatsområderne i forsknings- og innovationspolitik.

Redegørelsen går i dybden med de dele af forsknings- og innovationssystemet, der har fokus på at bidrage til et bedre samspil mellem erhvervslivet og den offentlige forskning – både nationalt og regionalt – og som understøtter virksomhedernes vækst og udviklingspotentiale.

17.000 virksomheder i kontakt med GTS

I redegørelsen analyseres virksomhedernes deltagelse i forsknings- og innovationssystemet på tværs af landsdele. Analysen viser, at virksomheder fra hele Danmark deltager i det nationale forsknings- og innovationssystem. I 2014 havde cirka 17.000 virksomheder kontakt til GTS-institutterne, universiteterne havde cirka 3.000 samarbejdsaftaler med virksomheder, og 2.000 virksomheder deltog i Innovationsfondens virkemidler, innovationsnetværkene, innovationsmiljøerne eller EU’s rammeprogramme

Indsatsområderne for forsknings- og innovationspolitik

Redegørelsen gør også status over forskning og innovation i Danmark og giver et overblik over indsatsområderne i forsknings- og innovationspolitikken de kommende år. Det drejer sig om indsatsområderne:

  • Forskere og forskningsmiljøer
  • Infrastruktur
  • Nyttiggørelse
  • Internationalisering
  • Åbenhed

Redegørelsen drøftes i Folketinget den 19. januar 2016

Læs hele redegørelsen her (PDF)